Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Powiem Wam czego nei kumam z tym dopajaniem
Boo je co 3 h
no wiec rano cyc załóżmy 7 rano ..butla wyjdzie gdzies ok 10 nastepne cycowe karmienie ok 13 i teraz gdzie ja tu wcisnąc mam herbate ( bo bez cukru ) ? przed butlą czy po ? bo po jak sie Boo bedzie chciało pić to przeciez cycka dostanie![]()
tzn tak Boo wypije wszystko co mu sie pod nos podstawi moze to byc nawet i 700 ml ;-) poprostu jest zarłok i musze troche uwazac bo 150ml modyf. mu mało![]()
niby cherbatka słodka nie jest najlepszym rozwiazaniem ale on wody nie lubic![]()
A brzuszek idzie w górę i w górę 
ale już myślę nad tym wszystkim, a ona tak patrzy jak jemy, a mi się serce kraje żeby choć te jabuszko jej dać od czerwca;-)justys a czemu sie uparłaś dawać sztuczne mleko jak masz w łasnego pod dostatkiem?
W sytuacjach takich jak pisze Gosia to rozumiem, że mus. Tez odciągałam na wyjścia. Sprawdziła się u nas tommy tippy - chyba wiele dziewczyn tak pisało.
Dajesz mu dwie nowe rzeczy naraz - mleko i smoczek - to nie dziwne, że nie chce. Spróbuj od podawania swojego mleczka odciagniętego.

my jesteśmy na butli i podaje herbatkę tak godzinkę po jedzeniu. Mati wypija dziennie 3 herbatki po 100 ml (tak mniej więcej), on uwielbia herbatki
I zazdroszczę Wam tych głodomorów, mój był głodomorem i to strasznym a tu nagle odwidziało mu się, dokładnie opisałam na wątku głównym wczoraj. Ale od wczoraj jest lepiej, nawet dzisiaj obudził się o 4 na jedzenie, zaraz kolejna butla, mam nadzieję że zje bez problemów.
Najgorsze jest to że jak się zbliża kolejne karmienie to chodzę od tych kilku dni cała w nerwach czy ją zje itp
Wiem, że pediatra kazała się nam nie martwić, że niby to normalne bo poznał nowe smaki i mleczko nie jest już tak kuszącym posiłkiem, ale wolałam mieć w domu głodomora![]()
Roxeen - ja przy karmieniu mieszanym (cyc, butla, zupka jarzynowa, Nestle Sinlac) nie dopajam, ale wydaje mi się, że to zależy od dziecka, bo mój Mały po prostu nie chce dodatkowo pić.
Dziewczyny - Wy tu o kalafiorze prawicie, ale powiedzcie szczerze dlaczego te tabele żywieniowe tak się różnią. Kto się dorwie do tematu to pisze co chce, ja nie będę się tym sugerować, tylko bacznie obserwować moje dzieciątko. Dlatego też podaję na śniadanie (po cycu) kilka łyżeczek Nestle Sinlac, by mój Mały miał siłę na ćwiczenia.
Nadineczka - ja jestem Twoja szkoła
13 lat temu jak urodziłam córkę, nie zalecało się podawania kaszy manny przed ukończeniem 1 roku życia, ja robiłam inaczej, podawałam po 5 miesiącu, a teraz czytam, że gluten od 6 miesięcy dlatego dla mnie te schematy żywienia są tylko orientacyjne.
edit: U nas nie ma problemu z kupami

i chyba się tłumaczę przed Wami
A herbatki dajesz mu takie słodkie czy trochę słabsze niż w instrukcji na opakowaniu?
Pytam bo dla dziecka taka herbatka (w szczególności jeśli jest słodka) to tak jak posiłek - "najada się" glukozą.
To samo jest z sokami np. kubusiami, które są gęste - jeśli nie jest rozcieńczony to dla dziecka jest jak zupa.
, robisz tak jak Ci matczyna intuicja podpowiada, według mnie to ok.