• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Jola spróbuj nagrzac albo pod prysznicem albo ciepłą poduszką i masuj masuj masuj - nie pomoże to jeszcze spróbuj laktatorem! i uważaj - jak z piersiami coś sie dzieje to od razu temperatura wzrasta.

reklama
nie mam podwyższonej temperatury póki co. No własnie wyszłam spod prysznica - grzałam i grzałam i masowałam.

U mnie jeszcze działa i leci mleko jak się nachylam - więc nachylaj sie i masuj - musi się odblokować! Jakbys miała problemy w nocy to budź Stasia i niech ci opróznia cyca - dzieci najlepiej to robią:)

Jak maluch będzie ssał pierś w której masz grudkę staraj się delikatnie uciskać miejsce zaraz przy grudce, przy uciskaniu przesuwaj palcem w stronę brodawki - łatwiej się odblokuje

a my juz wsztstko wiemy co z nasza kruszynka.Najszczerzej jak potrafie polecam dr.Terese Hoffman z Centrum Alergologii w Ponaniu.Specjalista pediatrii, alergologii i od astmy.Kobieta ktora leczy dzieci na ktore inni lekarze polozyli juz kreske, i przedewszystkim leczy NATURALNYMI METODAMI! zrobilismy malej badania kalu na tysiac roznych mozliwosci (przedewszystkim badanie flory bakteryjnej jelit, pasozyty, grzyby) badania alergologiczne i morfologie. Jak kobieta zobaczyla wyniki malej to sie zalamala, chwycila za glowe i powiedziala ze nigdy czegos takiego u tak malego dziecka nie widziala. Przedewszystkim zastraszajacy poziom grzybow w jelitach, do tego kosmiczny przerost bakterii gnilnych skad straszne gazy u malej i kolki. Wyrok:
dieta bezcukrowa, zadnych owocow, ziemniakow, laktozy(tez cukier) i zupki z mieskiem kroliczka(ile my sie krolika naszukalismy tak zebysmy mogli go przewiesc do nas samochodem) kaszka tylko i wylacznie jaglana. a leczenie: citrosept(wyciag z pestek grejfruta), dicoflor , multicebion, vigantol, olej lniany, aloesi herbatka rumiankowa ale tylko parzona.
po 2 dniach dziecku wrocil apetyt.Jestem dobrej mysli.mala jest spokojniejsza, weselsza.bede zdawac relacje z leczenia. Dzis gotuje pierwszy krupniczek na miesku z kroliczka i z kasza jaglana.

Sel - cieszę się. Tak - to jest właśnie bardzo dobre podejście do pacjenta jakie opisałaś. Szukanie przyczyny a nie łagodzenie objawów. Przerost bakterii i grzybów to plaga naszego pokolenia. Nie myślałam, że może spotkać już takie maleństwo. Widać jednak, że ilość leków jakie biedactwo już przyjęło od urodzenia zrobiły swoje i mamy efekt. Najważniejsze, że jesteście już na dobrej drodze i mała reaguje lepszym aptetytem i zachowaniem. Super!

Znalazłam 3 firmy robiące fajne bezmleczne kaszki - bio - takie chciałabym dawać kiedyś Tymkowi. Nie umiem zdecydować, które mogą być najlepsze.
Zna któras?
Holle - najfajniej brzmi
HOLLE PSZENNA KASZKA MANNA BEZMLECZNA PO4m NIEMCY! (1013396199) - Aukcje internetowe Allegro
Milupa
http://www.allegro.pl/item1032271062_milupa_kasz_zbozowa_7_ziaren_z_niemiec_bezmleczna.html
Hipp - czy widziałyście je w naszych sklepach? Ja jakoś nie - na allegro za to są.
http://www.allegro.pl/item1032271719_hipp_kaszka_zbozowa_7_ziaren_bezmleczna_nowosc.html

Któreś z nich na pewno zakupię ale nie umiem się zdecydowac. Tzn nie chodzi mi o to jaką bo wszystkie zboża kolejno będą dla nas ważne ale o firmę.

reklama
Moja znowu zaczęła się strasznie wiercić jak dostaje butlę:( Normalnie aż jej utrzymać nie mogę i nie wiem czemu się tak dziwnie zachowuje> Cały czas mnie "bije" jedną ręką i wogóle dopicie całej butli graniczy z cudem:( Za to jak je jedzonko łyżeczką podawane to grzeczniutka;)

U nas to samo, choć nie zawsze. Czasami wierzyć mi się nie chce, jak mała potrafi się wygiąć z butlą w buzi :-D

Nam lekarz polecil wlasnie Sinlac,bo maly od jakiegos czasu choc juz przesypial noce( ewentualnie raz sie budzil na papu ) zaczal sie budzic co 3 godziny i zada jedzenia.El dochtore zaproponowal abysmy mu na noc podawali wlasnie to-ale tak sie zastanawialam ( bo nie dopytalam) czy moge ,mu to na mieszance zrobic i podac z butli....Echhh...zaczekam do piatkowej wizyty i dopytam-jakos przezyje te nocne wstawanie;-)Inni maja gorzej:-)

Dziekuje za odpowiedz:-)

Daj znać koniecznie, co Ci lekarz powiedział. Na pewno byłoby wygodniej.

Jolcia, współczuję, mam nadzieję, że już lepiej?

Sel, bardzo się cieszę, że trafiliście w końcu do dobrego lekarza, teraz małej na pewno ulży i zobaczysz, jak Wam śmignie :-)

Kaja, ta Milupa mi jakoś znajomo brzmi... Nie wiem, czy przypadkiem jak kiedyś takowej kaszki nie jadałam... No bo skąd miałabym ją znać :dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry