• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Milupa tak, dość znana ;)
Nie widze żadnych podobnych produktów w Polsce - no może Sinlac się jedynie kwalifikuje wg mnie. Dlatego sobie szukałam na allegro.
Tę co polecałyście Nestle z bananami - czytałam skład , odpada ma cukier.
edit: agbar - kaszki ja tylko łyżeczką.

reklama
Znalazłam 3 firmy robiące fajne bezmleczne kaszki - bio - takie chciałabym dawać kiedyś Tymkowi. Nie umiem zdecydować, które mogą być najlepsze.
Zna któras?
Holle - najfajniej brzmi
HOLLE PSZENNA KASZKA MANNA BEZMLECZNA PO4m NIEMCY! (1013396199) - Aukcje internetowe Allegro

Milupa
http://www.allegro.pl/item1032271062_milupa_kasz_zbozowa_7_ziaren_z_niemiec_bezmleczna.html
Hipp - czy widziałyście je w naszych sklepach? Ja jakoś nie - na allegro za to są.
http://www.allegro.pl/item1032271719_hipp_kaszka_zbozowa_7_ziaren_bezmleczna_nowosc.html

Któreś z nich na pewno zakupię ale nie umiem się zdecydowac. Tzn nie chodzi mi o to jaką bo wszystkie zboża kolejno będą dla nas ważne ale o firmę.
nie wiem czy z hippa nie ma u nas tylko z mlekiem ? a sprawdzałaś Kaja z firmy Humana ?

Właśnie jestem na stronie Hippa. Wszystkie kaszki w Polsce są mleczne tak jak piszesz Gosia. Nie chcę takich bo jak pisałam, mleko mam własne a nie pasuje mi połączenie słów mleko i proszek (przepraszam wszystkie karmiące butelką, po prostu nie muszę tego robić, gdybym była zmuszona to co innego), kaszki Hippa przynajmniej nie mają cukru to maleńki plusik. Natomiast te Nerstle mają cukier - tego równiez nie chcę. Jeśli postanowie coś mu słodzić to zrobię to w momencie kiedy uznam za słuszny i dosłodzę cukrem brzozowym ewentualnie trzcinowym, owoce wole dodać sama.
Dlatego szukam wyłącznie kaszki - bez wszelkich cudów i dodatkow. Wolałabym, aby też nie miały dosypywanych witamin - z tym też cięzko. Ot... taka wymagająca jestem ;))
edit:
Sprawdziłam Humanę, skromnie ale jest kaszka ryżowo-kukurydziana bezmleczna .. z cukrem ;(

Ostatnia edycja:
Kaja - a nie można tak po prostu kupić kaszki manny (powiedzmy w sklepie z ekologiczną żywnością) i ugotować na wodzie, do tego potarkowane jabłuszka? (mniam, smak mojego dzieciństwa)
Co do mleczka naturalnego............... bardzo bym chciała mieć większą ilość, ale niestety jest coraz gorzej, i nie wiem od czego to zależy, bo dwa dni jest ok, a póżnej mało, bardzo mało i jest mi przykro, bo chciałabym karmić wyłącznie naturalnie, a musze kupować Bebilon.
(A jak Dziewczyny piszecie o zastojach, masarzach...... to Wam zazdroszczę)

Mari_anna - tak będę robić, wybór kasz jest olbrzymi, jednak nie wiem czy wszystkie nadają się tak odrazu do maluszka ze względu na konsystencję. Natomiast manna zapewne tak.
Co do twojego mleczka - przykro mi, ale skoro bardzo chcesz może jeszcze jest nadzieja, trzeba wierzyć.

Kaju - wiem że cena jest różna ale wybór masz - możesz albo kupowac przez neta albo poszukac w sklepach ze zdrową żywnością.

Po drugie już pisałam - bobovita ma kaszki bezmleczne i bezglutenowe np. Kaszka Bobovita brzoskwiniami : Sklep Internetowy Piotr i Paweł Warszawa
Kaszka Bobovita z bananami : Sklep Internetowy Piotr i Paweł Warszawa, Kaszka Bobovita z gruszkami : Sklep Internetowy Piotr i Paweł Warszawa
tu akurat jest w piotrze i pawle ale w każdym supermarkecie znajdziesz

Tylko te mają cukier ;(

Nosz masz ci babo placek... rzeczywiście problem. No to net zostaje. Lub własne umiejętności i inwencja

1. Pierwszy kleik z gruszkami

1 gruszka​
2 łyżeczki kleiku ryżowego​
100 ml wody​
Zagotuj wodę, ostudź, dodaj kleik ryżowy, dokładnie wymieszaj. Gruszkę umyj, obierz ze skórki. Zetrzyj ja drobnej tarce, dołącz do kleiku. Całość gotuj jeszcze ok. 5 minut. Podawaj po ostudzeniu. Danie jest pełnowartościowe po dodaniu mleka.

Kaju - z nudów szukam tych kaszek i w sumie jest tego sporo (mówię o bezmlecznych) ale do tej pory nie znalazłam bezmlecznych i bez cukru (oprócz tego co sama znalazłaś)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzięki czechow - przepis jest fajny, na pewno użyję. Dziękuję też, że szukasz. Przyznaj, że to dziwne, że w Niemczech taki wybór a w Polsce klapa - no ten Sinlac jedynie ale to ubogo jak na cały rynek. W późniejszym okresie życia to fakt - mozna sobie spokojnie poradzić ale na początek szukałam.
Pozostaje mi net - dobrze, że jest allegro.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry