• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Maksiu na drugie śniadanko (po cycu oczywiście) dostał Nestle Sinlac, który przygotowałam na moim odciągnietym mleku. Jadł aż mu się uszy trzęsły :)

My do każdej flachy mleka dodajemy tyle ile miarek mleka tyle kleiku ryżowego bobovity - nie ma zatwardzenia,nie uczula i smakuje bardziej niż samo mleko( bo z tym był problem bo bebilon pepti nie podchodził po odstawieniu od cyca ale już jest OK) i jest bardziej treściwe.

Ja nie wiem ile te słoiczki kosztują w sklepach, ale w Lidlu deserki Gerbera i Bobo coś tam coś koło 2,40 w promocji mają być, bo od 24 maja jest tam tydzień dziecka - może was zainteresuje to podrzucam - mój M jest wielbicielem Lidla, więc ja zawsze obcykana w tych promocjach lidlowskich:))

LIDL
LIDL

Jol to nie wymyszanie. Dziecku nie wszytsko musi spasować za pierwszym razem:) Należy próbować i próbować najlepiej już następnego dnia:tak: a nie zniechęcać się za pierwszym razem:) Nawet taki mądraliński artykuł wczoraj czytałam na ten temat:tak:
Ale jeśli chodzi o gęstość to jabłko+gruszka, samo jabłko, jabłko z purre różanym są gęstsze od tego z marchewką:tak: Zresztą chyba tylko z tą marchwią jest takie wodniste:tak:

morka, ale ja daje i dawać będę, tylko pewnie częściej własnej roboty a nie ze słoiczków :tak: mała tartą marchewkę z jabłkiem, samo jabłko czy jabłko z bananem wcina aż jej się uszy trzęsą ... tylko ta słoiczkowa wersja coś jej nie pasiła, chociaż też zjadła, ale dużo mniej, z pluciem i bez tego rozbrajającego uśmiechu na paszczy :-) wolę w tą stronę niż w drugą, bo jakby tylko słoiczki chciała, to byśmy z torbami poszli :-p
a z gruszeczką chętnie poexperymentujemy :rofl2:

Ja nie wiem ile te słoiczki kosztują w sklepach, ale w Lidlu deserki Gerbera i Bobo coś tam coś koło 2,40 w promocji mają być, bo od 24 maja jest tam tydzień dziecka - może was zainteresuje to podrzucam - mój M jest wielbicielem Lidla, więc ja zawsze obcykana w tych promocjach lidlowskich:))

LIDL
LIDL

Ja do Lidla chodzę po ciasto francuskie zawsze. Kroje potem na kwadraciki, daje nadzienie z nutelli na srodek i zawijam takie naleśniczki i pieke na tym pergaminie. Pyszne takie ciepłe....

No i czekolady gorzkie są pyszne i tanie (dla mojego m) Cote Dor czy jakos tak - z takim słonikiem.

Też lubię ciasto francuskie z Lidla, ale teraz mamy daleko a w Biedronce też mają....

Co do słoiczków to my Hippa, dynia+ziemniak w Rossmanie 2, 69, inne drogie, powyżej 3 zł, prawie 4zł....zdzierstwo.... przyjdzie lato będę sama robić....

A wiem, że już było to przerabiane ale pytam nie wiem co zrobić, C coraz częsciej i coraz wczesniej budzi się w nocy i chce jeść... może kaszka na preparacie mlekozastępczym na noc???
ale faktycznie te normalne co mam pokupione mają cukier....
i wiem, że łyżeczką, ale już go widzę upapranego po kąpieli i jeszcze po kaszce domagającego się mleka... a jeśli nawet nie to ile tej kachy- jesli to zamiast mleka?

e: a ten Nestle Sinlac gdzie można kupić? a poza tym że nie ma cukru w czym lepszy od tego od pozostałych kaszek czy kleików, ale kleik to chyba cukru nie ma np.taki kukurydziany? Widzę, że ten Sinlac drogi więc pytam.... Wiem, że niby dobry dla alergików i dla tych co mają skazę....ale czy tych kaszek normalnych jak się zrobi na mlekozastępczym preparacie to chyba też wartościowe i nie zaszkodzi - co myślicie....?
I zastanawiam się bo jak piszą że kaszka bezmleczna to chodzi o to, że nie ma laktozy tak? a nie o to że już tego mleka w proszku nie muszę dawać?
A jak nie zrobię na mlekozastępczym to nie mogę traktować jak pełnowartościowy posiłek?
Zakręciłam się w tym wszystkim...

Ostatnia edycja:
KlaraM - a może do preparatu mlekozastępczego, który je C. dodasz troszkę kleiku ryżowego? Oczywiście trzeba zmienić smoczek do butelki, na taki z większą dziurką.

reklama
Sel, bardzo się cieszę, że znaleźliście kompetentnego lekarza! Tak jak Kaja powiedziała, plagą naszych dzieci i nas samych są problemy jelitowe, grzybice, przerost bakterii gnilnych. Twoja malutka zaczęła życie od antybiotyku, a przecież dobrych bakterii tam jeszcze nie miała. A powiedz mi, czy Ty byłaś z małą prywatnie czy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry