• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Klara ból brzuszka objawiał się u nas identyko jak kolka. Spinanie się, puszczanie bąków, płacz przy tym straszny. Kupki wyglądały dziwnie - zielone i jakby ze śluzem. Następnego dnia wysypka. Dlatego ewidentnie jabłku póki co dziękujemy.

Nadineczka ja Ciebie nie potępiam. Wiadomo - każdy robi to, co uważa za słuszne. Mimo wszystko uważam, że po coś te schematy żywienia są, więc będę się ich trzymać.

reklama
Nadineczka - się nie tłumacz babo - ty sie przyznaj, że Polcia lakomczuch i ci z ręki łyżke od zupy zabiera i sama je:-p

Powiem Wam czego nei kumam z tym dopajaniem
Boo je co 3 h

no wiec rano cyc załóżmy 7 rano ..butla wyjdzie gdzies ok 10 nastepne cycowe karmienie ok 13 i teraz gdzie ja tu wcisnąc mam herbate ( bo bez cukru ) ? przed butlą czy po ? bo po jak sie Boo bedzie chciało pić to przeciez cycka dostanie :oo:
tzn tak Boo wypije wszystko co mu sie pod nos podstawi moze to byc nawet i 700 ml ;-) poprostu jest zarłok i musze troche uwazac bo 150ml modyf. mu mało :oo:
niby cherbatka słodka nie jest najlepszym rozwiazaniem ale on wody nie lubic :oo:

Ja do wody dosypuję odrobinę glukozy i Miki chętnie pije, za to herbatki nie smakują.
Daję pić tylko wtedy jak marudzi, przeważnie pomiędzy karmieniami.

Moja znowu zaczęła się strasznie wiercić jak dostaje butlę:( Normalnie aż jej utrzymać nie mogę i nie wiem czemu się tak dziwnie zachowuje> Cały czas mnie "bije" jedną ręką i wogóle dopicie całej butli graniczy z cudem:( Za to jak je jedzonko łyżeczką podawane to grzeczniutka;)

Marii_anna czytam,ze podajesz Sinlac.Powiedz mi podajesz go w butli czy lyzeczka?Robisz na mleku czy wodzie?

Podaję łyżeczką, bo Maksiu tak lubi jeść.
Na opakowaniu jest napisane: "Nestle Sinlac powinno podawać się łyżeczką. O ile lekarz nie zaleci inaczej, niemowlę może otrzymywać dziennie 1 lub 2 posiłki NS w ilości 1 płaska łyżka stołowa na 4-5 łyżek wody. Stopniowo można zwiększać ilość (...)
Stosowanie:
jako urozmaicenie diety
1. Eliminacyjnej (w celu zapobiegania alergii)od 5 m-ca NS stanowić może obok mleka matki lub hypoalergicznego mleka mldyfikowanego pierwszy posiłek dodatkowy dla niemowląt. Odpowiednio opracowany specjalny produkt Zbożowy NS umożliwia niemowlęciu zagrożonemu alergią przyzwyczajenie się do pokarmów stałych
2. W przypadku występowania alergii
3. w diecie bezglutenowej
4. Z nietolerancją laktozy
5. U osób z niedoborami masy ciała
6. U rekonwalescentów (dzieci i dorośli)

Myślę, że jest to bezpieczny produkt, dlatego podaję NS, a nie kaszkę ryżową, po której moż być zatwardzenie.

Podaję łyżeczką, bo Maksiu tak lubi jeść.
Na opakowaniu jest napisane: "Nestle Sinlac powinno podawać się łyżeczką. O ile lekarz nie zaleci inaczej, niemowlę może otrzymywać dziennie 1 lub 2 posiłki NS w ilości 1 płaska łyżka stołowa na 4-5 łyżek wody. Stopniowo można zwiększać ilość (...)
Stosowanie:
jako urozmaicenie diety
1. Eliminacyjnej (w celu zapobiegania alergii)od 5 m-ca NS stanowić może obok mleka matki lub hypoalergicznego mleka mldyfikowanego pierwszy posiłek dodatkowy dla niemowląt. Odpowiednio opracowany specjalny produkt Zbożowy NS umożliwia niemowlęciu zagrożonemu alergią przyzwyczajenie się do pokarmów stałych
2. W przypadku występowania alergii
3. w diecie bezglutenowej
4. Z nietolerancją laktozy
5. U osób z niedoborami masy ciała
6. U rekonwalescentów (dzieci i dorośli)

Myślę, że jest to bezpieczny produkt, dlatego podaję NS, a nie kaszkę ryżową, po której moż być zatwardzenie.

Nam lekarz polecil wlasnie Sinlac,bo maly od jakiegos czasu choc juz przesypial noce( ewentualnie raz sie budzil na papu ) zaczal sie budzic co 3 godziny i zada jedzenia.El dochtore zaproponowal abysmy mu na noc podawali wlasnie to-ale tak sie zastanawialam ( bo nie dopytalam) czy moge ,mu to na mieszance zrobic i podac z butli....Echhh...zaczekam do piatkowej wizyty i dopytam-jakos przezyje te nocne wstawanie;-)Inni maja gorzej:-)

Dziekuje za odpowiedz:-)

reklama
Chyba zatkał mi się kanalik mleczny w prawej piersi - od strony pachy. Nawet po karmieniu grudek/twarde miejsce i booooli od rana.
;-(

Kto tak miał? i co zrobił, że mu przeszło?
- bo te rady z netu to o kant dooopy... robię i nic - dalej boli.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry