• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Tu nic nie piszą o ustniku, poszukam na innych aukcjach, może będzie dokładniejszy opis bo jak tu czytam to wszystkie dzidzie już zaopatrzone w pierwsze kubeczki;-)
Dobrze , że tu z Wami siedzem bo ciągle coś nowego sie dowiaduje :-D

wiw - dokładnie ten kubeczek mamy
Gosieek - a jaki masz dostęp teraz do dobrych warzyw? Zazdroszczę... u nas idą teraz słoiczki ale jak tylko będą działkowe to natychmiast całe lato sama będę gotowac; teraz np trę jablko a nie kupuję gotowego. Natomiast bałabym się kupić teraz kalafior czy marchewkę w Lidlu i mu podać - ale na pewno będę już niedługo gotującą mamą ;)

my jemy gotowane ale to z racji bezcukrowej i bezsrobiowej diety. Wybor mamy miedzy marchewka pietruszka, brokulem, dynia pizmowa,selerem, pozniej bedzie buraczek(ale ostroznie bo ma duzo cukru) cukinia do tego miesko z kroliczka. U nas w UK sa tzw Organiczne warzywa i z takowych progukuje zupki dla Ali...po wczorajszym tarciu przez sitko mam odcisk na palcu i boliiiii....

my jemy gotowane ale to z racji bezcukrowej i bezsrobiowej diety. Wybor mamy miedzy marchewka pietruszka, brokulem, dynia pizmowa,selerem, pozniej bedzie buraczek(ale ostroznie bo ma duzo cukru) cukinia do tego miesko z kroliczka. U nas w UK sa tzw Organiczne warzywa i z takowych progukuje zupki dla Ali...po wczorajszym tarciu przez sitko mam odcisk na palcu i boliiiii....

Zastanawia mnie ta nazwa: "organiczne jedzenie" -- z tego co wiem (bardzo proszę o sprostowanie mnie jeśli się mylę) ale jedna z definicji organicznego jedzenia jest to że jest to jedzenie które "rodzi" ziemia zgodnie z rytmem pór roku / sezonem czy jak to zwał - ale teraz to nie ma przecież tych produktów bo nie jest na nie czas - więc o co kaman? Może nie rozumiem....

Wiw, ten pierwszy kubek się dla takich małych dzieci nie nadaje - kupiłam, ale jest na później. Ten drugi niekapek jak najbardziej. Też kupiłam. ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry