• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Racja sól nie potrzebna!!! e: guła byka zrobiłam - chciałam napisać nie jest potrzebna a napisałam niepotrzebna oddzielnie...ale ciiii... nikt nie zauważył...

Nadia a Ty już gluten wprowadziłaś chyba co, o ile pamiętam?
A ja teraz panikuję że za dużo te 2 mikro łyżeczki, nie takie normalne od herbaty a mniejsze, dałam....

Co do owoców ubolewam ale jeszcze nie jemy....
ale już niedługo....

Dziś chciałam arbuza, ale to chyba za dużo nowości na dzień co?Brokuł, gluten, koper i jeszcze miałby być arbuz?
Do tej pory robiłam tak że jedna nowość i to cały tydzień, ale zastanawiam się czy teraz mam jechać na tej zupie min. 3 dni czy mogę jutro mięso, pół roku to chyba już dużo co i nie trzeba tak rygorystycznie...

Ratujcie, poradźcie bo zgłupiałam i nie wiem co robić?

e: Nadia Twój tekst pod suwaczkiem centylowym łapie za serducho, aż się wzruszyłam.....

Ostatnia edycja:
Babki, jakby co to ja bede w sierpniu w Polsce i ktora potrzebuje to tez moge co trzeba przywiezc i powysylac. Moge tez z Niemiec, ale z przesylka prawdopodobnie sie to nie oplaci...

Jak co to piszcie :tak:

Racja sól nie potrzebna!!!

Nadia a Ty już gluten wprowadziłaś chyba co, o ile pamiętam?
A ja teraz panikuję że za dużo te 2 mikro łyżeczki, nie takie normalne od herbaty a mniejsze, dałam....

Co do owoców ubolewam ale jeszcze nie jemy....
ale już niedługo....

Dziś chciałam arbuza, ale to chyba za dużo nowości na dzień co?Brokuł, gluten, koper i jeszcze miałby być arbuz?
Do tej pory robiłam tak że jedna nowość i to cały tydzień, ale zastanawiam się czy teraz mam jechać na tej zupie min. 3 dni czy mogę jutro mięso, pół roku to chyba już dużo co i nie trzeba tak rygorystycznie...

Ratujcie, poradźcie bo zgłupiałam i nie wiem co robić?

e: Nadia Twój tekst pod suwaczkiem centylowym łapie za serducho, aż się wzruszyłam.....

my już po kaszce mannej tej zwykłej najzwyklejszej i wsio ok
myślę że możesz trochę odczekać (ten tydzień) tym bardziej że C alergiczny rozpedzaj się powoli z tym jedzonkiem choć wiem, że to kusi:tak: tak myślę
bo miał łapać i wzruszać ;)

Babki, jakby co to ja bede w sierpniu w Polsce i ktora potrzebuje to tez moge co trzeba przywiezc i powysylac. Moge tez z Niemiec, ale z przesylka prawdopodobnie sie to nie oplaci...

Jak co to piszcie :tak:
ja to zapamiętam :-D

Minnie - super, że się oferujesz to biedna agbar będzie miała wsparcie, dzieki dziewczyny, że stwarzacie nam okazje - postaram się nie naduzywać ale czasem korzystać ;)
Klara - to z tym arbuzem poczekaj - dzis zupka jako nowość, ja uzywam wody filtrowanej - mam własny, nie gotowałabym na kranówie, w ogóle nie gotuje na kranówie nawet dla nas ale u nas woda skrajnie niedobra (wg mnie); ale Tobie polecam dla Cyprianka kupuj wode i na niej gotuj.

ja jakiś tydzień temu dodałam łyżeczkę kaszki manny do obiadku, a dzisiaj pierwszy raz zjadł pół słoiczka kaszki manny z mlekiem i owocami z Hippa, strasznie mu smakowała, mi zresztą też :)
a więc gluten powoli wprowadzony :)

Nadia my też mamy zwykłą ale błyskawiczną bo w tych dla dzieci mleko...

A ile dałaś tej kaszki na ile wody?

e: Kaja a co myślisz o tym ile dni ma jeść ta zupkę...? czy jutro mogę co innego czy chociaż 3 dni na zupce jechać, a potem dopiero mięcho?
No chyba, że po brokułach będzie odruch wymiotny, jak u Alicji od Sel.....Dałam mu troszkę już łyżeczkę polizać i minę miał niezbyt....
i taki nie wiem czy odruch -ale to za drugim razem.... zobaczymy
Minnie też się cieszę że jakby co mamy do kogo się uśmiechnąć o pomoc w sprawie tych kaszek itp.:)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry