• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Co tabela to inaczej :-D w tej wyjątkowo mało owoców jest. I jakbłko późno.
Traktujcie je pomocniczo a nie jak biblię ;-)
edit - agbar po polskie dzieci mogą truskawkę po 5 miesiącu a niemieckie po 4 :-D a rosyjskie pewnie kompot ze śliwek po 2 miesiącu wpierniczają... ot... taka logika kulturowa.

Ostatnia edycja:
reklama
Agagsm myśmy już to jadły i powiem, że bardzo fajnie poszło zwróć uwagę na późniejszy kolor kupki - rewelka:-D
Kaja widziałam ten nektar najpierw go Polcia piła więc tak bardzo się nie bałam a skutków ubocznych nie ma więc następnym razem jak będziemy u babci to wcinamy truskaweczki na całego czyli w nd :tak:
i tak jak tu któraś napisała tabele tabelami a instynkt swoją drogą:tak:
Poluchna mi dziś wrąbała 3 brzoskwinki i 1 jabłko:szok: fakt, że takie mniejsze.

Ja nie wklejam jako tabele do trzymania się jej ściśle tylko jako pomoc do szykowania obiadków czy deserków bo można zobaczyć w razie co czy dziecko to może dostać i coś z tego sklepać ja z córą w sklepie potem godzinę myślałam co jej ugotować a tak można zobaczyć że fasolkę może to może i obiadek gotowy a tak to pustka w głowie u mnie murowana :sorry2:

mojemu dziś dałam pół słoiczka obiadku i mu mało do tego cyc :tak:jutro gotuję mu sama ale marchew pietruszka i ziemniaczek :tak:

aga my tez jadłysmy już ten szpinaczek i póki co Amelka wcinała az sie uszy trzesły - chyba po mamie uwielbia szpinak - ja jem ze szpinakiem wszystko !!! a makaron tortelini w sosoe smietanowym ze szpinakiem ! rewelacja ! szkoda tylko ze tuczace i codziennie jesć nie moge :-(

nadineczka ja nie dam małej póki co fasoli ani kaousty po co kusic los - raz przez przypadek dałam jej zupke i nie zauwazyłam ze w składzie był groszek i mała odpokutowała moją nieuwage mega wzdeciem i twardym brzuszkiem - ale naszczesscie wymasowałam i gites było - teraz już uwazniej czytam skład !!!

ja Małej ostatnio na kolacje / podwieczorek robie kaszke manne z utartym bananem - to jest chyba jej przysmak - mi tez bardzo smakuje - uwielbiam kaszke manne :-)

fasolka i kapusta tak szybko?
jakoś mi się to nie widzi:szok:
co o tym myślicie? nie będą miały wzdęcia?
w słoiczkach fasolka na pewno też tak jest po 6M i chyba bobovita ma :tak: ja córce dawałam ;-)

ze słoiczków też brałam pomysły na obiad tylko dawałam gotowy jak coś nie umiałam zrobić :sorry2:lub nie miałam ze sprawdzonego źródła ;-)

Tysiolek u nas też wszyscy lubią córa na początku nie jadła potem mieszałam z innym słoiczkiem by był mniej intensywny smak aż polubiła :tak:teraz wszyscy sie zajadamy właśnie tortellini w sosie śmiet-szpinakowym rewelacja :-D

Ja jakoś tego nie łapię. Tabelki tak a słoiki co inne:-) Ja dajem owoce już własnoobrobione:tak: I kieruję się intuicją. Moje dziecię nie reaguje wogóle na nowości ( reaguje jak się micha kończy:-)). Dzisiaj dałam coś tam sroś tam z cielęciną. Tatuś mało nie oberwał jak się skończyło:-)

reklama

Tak , o tych...

e: Hej laski!!!
Mam Pytanie: jak gotujecie same obiadki to na mineralnej taką zupkę czy na wodzie z kranu?
My dziś pierwsza zupa ugotowana przeze mnie: brokuł, ziemniak, woda, kaszka manna- gluten 2 łyżeczki, trochę koperku z wiejskiego ogródka,blender i heja...

Dobre nawet ale sól by się przydała!!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry