• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Pic pije wszystko prócz mleka, jak poczuje przez butelkę mleko zaczyna się trzepanie i płacz:-(, słoiczek tez naruszy ale do pewnego momentu i całego nie zjada, czasem go zwroci:-(

reklama
Agbar to wiesz co ja Cię poproszę o dwa takie opakowania, bo na alegro to widzę że 13 zł za paczkę +przesyłka, więc jeśli to nie byłby kłopot to proszę od Ciebie, na pw. poproszę nr konta i mogę nawet przelać kasę z góry...
A może coś jeszcze fajnego z tych kaszek polecisz, z tych bezmlecznych hippa? Nie chciałabym być zbyt bezczelna i zachować się w stylu "dają palec, bierze rękę", ale wiem że Alex też alergiczny...a jak już zawracam głowę, to może jeszcze na coś fajnego się skuszę..... - próbowałaś może tej pszennej - rozumiem, że skoro pszenna to z glutenem?
A i pytanie czy tą jaglaną na mleku robisz czy na wodzie? i czy ta z hippa jaglana to na pewno bezmleczna.....ew. mogę ją na preparacie mlekozastępczym zrobić...

e: najwyżej jeszcze się do Ciebie uśmiechnę o tłumaczenie jak przygotować tą kaszkę bo ja nic nie kumać po niemiecku.....

Ostatnia edycja:
Paulina a moze spróbuj zmiec mleczko - kazde jest inne i może inne jej będzie bardziej podchodziło :-) taka dzidzia musi pić mleczko i lepiej zebys nie rezygnowała z niego - poprubuj rózne mówie Ci - nic nie stracisz a nózktóreś zasmakuje Małej :-)

kurcze powiedzice mi - ja głupia dzisiaj - pomyliałam mleka moje imojej siorki i dałam Amelci butelke z mlekiem 2 po 6 miesiący -- chyba nic sie nie stanie co? one mają takie same sreberka i siorka zostawiła u nas swoje i z rospędu wziełam a tem patrze ze moje stło przeciez na na innej szafce :-(

My na Bebilonie a zaczeliśmy NAN-em ale jak u Malwiny było zatwardzenie a na Bebilonie spoko:-D
Paulina też bym spróbowała zmienić mleko :confused: i może dawaj mu słoiczki jak choć trochę zjada i są te kleiki ryżowe z hippa, podawałaś już i kaszki na dobranoc?

Bećka84 jak Kostkowi coś nie wchodziło to mu pól słoiczka mieszała z jego mlekiem i zawsze wcinał ze smakiem:tak:oczywiście mówię o obiadkach bo do owoców to tylko banana mieszałam z mlekiem bo straszecznie słodki:szok:

Tysiolek nic się nie stanie :blink:

Paulina może faktycznie zmień mleczko jeśli to nie pomoże to ewentalnie ja bym kombinowała i dodawała czegoś do smaku kaszka jakiś owoc zmiksować chyba można tak zrobić:confused:

a gardziełko go nie boli bo czasem dzieci wtedy wymiotują :confused:ewentualnie jak są pleśniawki to je boli jak jedzą lub przy wychodzących zębolkach mają kiepski apetyt :tak:

Agbar to wiesz co ja Cię poproszę o dwa takie opakowania, bo na alegro to widzę że 13 zł za paczkę +przesyłka, więc jeśli to nie byłby kłopot to proszę od Ciebie, na pw. poproszę nr konta i mogę nawet przelać kasę z góry...
A może coś jeszcze fajnego z tych kaszek polecisz, z tych bezmlecznych hippa? Nie chciałabym być zbyt bezczelna i zachować się w stylu "dają palec, bierze rękę", ale wiem że Alex też alergiczny...a jak już zawracam głowę, to może jeszcze na coś fajnego się skuszę..... - próbowałaś może tej pszennej - rozumiem, że skoro pszenna to z glutenem?
A i pytanie czy tą jaglaną na mleku robisz czy na wodzie? i czy ta z hippa jaglana to na pewno bezmleczna.....ew. mogę ją na preparacie mlekozastępczym zrobić...

e: najwyżej jeszcze się do Ciebie uśmiechnę o tłumaczenie jak przygotować tą kaszkę bo ja nic nie kumać po niemiecku.....

Klara nie ma problemu.Na dniach wleze do Rossmana oblukam jakie jeszcze sa i kupie. Kolega nasz jezdzi co czwartek wiec wezmie to ze soba i wysle.dogadajmy sie na gg.moj numer 4337870.Bywam albo nie-wiesz jak jest;-)

Ja się chętnie do tego zamówienia podczepię, o ile mogę to będzie za jednym zamachem ;)

edit: Klara te kaszki najlepiej robić na wodzie, uwierz, że są pyszne dodając owoce ja tak robię. Pszenna ma gluten - pszenna to kaszka manna. Ale nie przewiduj, że C na gluten będzie uczulony też, możesz sprobować.

Ostatnia edycja:
Kaja no ja chcę już gluten.... ale u nas nie mogłam znaleźć bezmlecznych mamych.... kupiłam zwykłą i postanowiłam dodać trochę do zupki którą dla C zrobię...ale zastanawia mnie jaka różnica w tych kaszkach dla dzieci od tych mannych błyskawicznych dla nas...ale nasza lekarka powiedziała że mogę zagęścić lekko taką zwykłą manną....
no nic miałam iść spać....a jeszcze tu siedzę...ale mam wytłumaczeni- czekam aż M łazienkę zwolni...

Kaja napisz do Agbar :)

e: ja na razie nie mam C jakich owoców dodać, ale już za chwileczkę, już za momencik....

My na Bebilonie a zaczeliśmy NAN-em ale jak u Malwiny było zatwardzenie a na Bebilonie spoko:-D
Paulina też bym spróbowała zmienić mleko :confused: i może dawaj mu słoiczki jak choć trochę zjada i są te kleiki ryżowe z hippa, podawałaś już i kaszki na dobranoc?

Bećka84 jak Kostkowi coś nie wchodziło to mu pól słoiczka mieszała z jego mlekiem i zawsze wcinał ze smakiem:tak:oczywiście mówię o obiadkach bo do owoców to tylko banana mieszałam z mlekiem bo straszecznie słodki:szok:

A po zmieszaniu z mlekiem to łyżką dawałaś czy butlą? i jakie proporcje?

reklama
moje dziecie dzis jadlo kaszke jaglana na mleku z dodatkiem brokula gerbera....nastapily odruchy wymiotne....krzywila sie niemilosiernie i wypluwala...brokul jest bleeeeeeeeeeeee...czym moge to zastapic zeby bylo duzo zelaza...bede probowac szpinak co jeszcze polecacie? nie wiem jak z burakami....musze sie dowiedziedc od mojej pediatry.od kiedy dzieci karmione butla maja dostawac zoltko? z tego co czytalam to po 7 miesiacu ale tam jest tez o miesku a my juz dawno miesko jemy....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry