• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Agagsm u nas podobny problem ja odstawiłam małemu to co dostał i ja nie jem tego co nie powinnam teraz spróbuję dać w poniedziałek od początku najpierw dam marchewkę no i zobaczymy jak dam to co dostawał a nic sie nie pojawi to znaczy żem ja wszamała co nie powinnam :sorry:

reklama
aga - ja nie myślę, że po jabłku ani nawet truskawkach tych co jadłaś- a bardziej może po tym czym te truskawki sypane byly. To pewnie nic groźnego a może potówki? bo w większości na plecach?

aga - jeśli dawałaś jabłko ze sklepu skrobane łyżeczką to podaj teraz ze słoiczka i obserwuj....bo mogłaś trafić w sklepie na zsypane chemią - o tej porze jabłka nie rosną ;-) są posypane i leżą w chłodni zatem spróbuj np. HIPPa - przynajmniej są "przebadane".

A truskawki - no cóż - dawaj najpierw jedno przez 3 dni i jak oki to dopiero włącz następne (chodzi tu także o podjadanie przez Ciebie truskawek).

Ja zajadam się czereśniami....

... a dziś robiłam gofry z mąki żytniej - ekologicznej, dodałam Stasiowe sliwki suszone ze słoiczka, kilka kieliszków Baccardi - - po 2 upieczonych.... wylałam ciasto do kibla ;-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny moze głupie pytanie , ale ja nie wiem

Czy mleko 2 jest bardziej wartościowe i będzie na dłuzej brzuszkowi wystarczał???
Bo ja sie tak zastanawiam , bo moja Z wstaje jeszcze z 2, 3 razy na jedzenie w nocy to możę bym juz 2 dała ???

Agniecha i Malwina: ja co prawda nie zainteresowana tym tematem, ale już ze dwa razy dziewczyny tu pisały o tym mleku 2 - nie czytacie, albo cofnąc parę stron do tyłu sie nie chce leniwus pospolitus;P ;-)
Było juz mówione, że mleko 2 jest od 6 miesiąca, ale chyba skończonego i że jest bardziej kaloryczne, ale trzeba przechodzic stopniowo wprowadzając po jednej dawce dziennie więcej, aż całkowicie się przejdzie z 1 na 2. Tyle zapamiętałam. Reszte podpowiedzą zainteresowane:tak:

Agniecha i Malwina: ja co prawda nie zainteresowana tym tematem, ale już ze dwa razy dziewczyny tu pisały o tym mleku 2 - nie czytacie, albo cofnąc parę stron do tyłu sie nie chce leniwus pospolitus;P ;-)
Było juz mówione, że mleko 2 jest od 6 miesiąca, ale chyba skończonego i że jest bardziej kaloryczne, ale trzeba przechodzic stopniowo wprowadzając po jednej dawce dziennie więcej, aż całkowicie się przejdzie z 1 na 2. Tyle zapamiętałam. Reszte podpowiedzą zainteresowane:tak:

I na początku mogą pojawić się problemy z brzuszkiem (albo rozwolnienie ale częściej zatwardzenie i śmierdzące pierdziochy)

tak mleko nr 2 jest bardziej kaloryczne i powinno wystarczac na dluzej. my juz na 2 i efekt taki ze Fiolek je mniej a czesciej :-D

my prezchodzilysmy stopniowo tzn dzien pierwszy- 1 miarkla nowego mleka , 4 starego
dzien drugi- 2 miarki nowego + 3 starego itd. problemow z kupka nie bylo ale pilnowalam zeby owocki jadla i zupki

ja Małej od dwóch dni daje mleko 2 na sen i dłuzej mi spiocha - póki co problemów kupkowych nie ma ahaa i kupiałm takie granatowe Beiko 2 na dobry sen i tez czasem daje - 2 tyg w ta czy w ta :-)

reklama
Jolcia - polecam naleśniki na orkiszowej z pełnego przemiału. Na żytniej nigdy nie piekłam więc wyobrażam sobie, że nie wyszły ;)
Dodam, ze naleśniki robię na wodzie, z ciutka oliwy wewnatrz i z 1 jajkiem - cieniutkie i pyszne - polecam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry