• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

moja tez sie budzi w nocy na jedzenie i ostatnio potrafiła co 4h a zjadala polowe porcji wiec ja zaczelam przetrzymywac i oszukiwac na wode i te
raz zjada w nocy raz a pożądnie i w ciagu dnia zjada wiecej.

co do wody to ja dalej na butelkowej robie wszystko. zupki codziennie swieze gotuje ale faktycznie chyba zaczne mrozic to znacznie czasu mi zaoszczedzi. tylko zeby ona jeszcze chciala te zupki moje jesc:-) dzis wciągnela ze sloiczka marchewke z ziemniakiem.jutro spróbuje ugotowac sama;-)

reklama
Jolka: tylko ja na parzę gotuję to zanim zblenderuję, przetrę przez sito to już letnia jest zupka;) ale zakręciłam i do lodówki w słoiczku - powinna być dobra jutro. Ale chyba rzeczywiście warto więcej i zamrażać, bo jak mam gotować po jednym ziemniaczku to to nie interes, a naczyń do mycia że hoho
Beti: u mnie to samo dziś i też wciągnęła i to maminej roboty, także Fiolcia tez na pewno mamine zje - a jak nie to jej wymieszaj ze słoiczkowym i wtedy to juz pójdzie na pewno!

agagsm dzis ostatnia próba. ugotowalam marchewke z ziemniakiem i kawalkiem kurczaczka. jak nie pojdzie to od jutra robimy fixu mixu ze sloiczkiem;-)

Alanek uwielbia skróki od chleba czy kromeczki wysusać:-)kupujemy chlebek niekrojony gdzie są wtedy lepsze kromeczki lub szersze skórki gdzie nie łamia się itd.:tak:a jak weźmiesz to jeden wieeeelki ryk:cool2:dlatego sobie wysusa do konca:-D

kobitki, pewnie już o tym pisałyście - ale chyba nie uda mi się tego odnaleść
gdzie kupujecie te kaszki jaglane, orkiszowe, itp... to są specjalne dla dzieci, czy to takie zwykłe, jak dla dorosłych?

w Bomi - firmy HOLLE, albo w sklepach ekologicznych, albo sklepach internetowych, albo na allegro, albo u zachodnich sąsiadów ;-).

Są to kaszki bezmleczne i BEZCUKROWE.

Mojemu małemu smakują bardziej niz marchewka z ziemniaczkiem ;-)

a robicie je na wodzie, czy na mleku?

Własnie dałam mojemu nie lubiącemu owoców dziecku- polizać truskawke .Ale był krzyk jak ją zabrałam, pierwszy owoc jaki mu posmakował :)))

reklama
My kaszkę z owocami też zawsze robimy na wodzie :tak: Raz zrobiłam na mleku z cyca ... ale tak jak któraś z dziewczyn pisała ... strasznie to mleko rozrzedza i z kaszki po 3 minutach zrobiła się woda :baffled:
wczoraj pierwszy raz zrobiłam na modyfikowanym ... mała zjadła z apetytem, ale nie wiem, czy brzuszek jej potem trochę nie bolał, bo wieczorem długo zasnąć nie mogła i kupę zrobiła przed snem, co jej się nigdy nie zdarza ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry