• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
mamy butelkowe , mam kilka pytanek do was:
1. czy wasze dzieci jedzą jeszczew nocy?
2. czy dalej mlesio robicie na wodzie z butelek?
3. czy sterylizujecie jeszcze butelki?

to chyba narazie tyle;-)

1. Czasem ie budzi ale nie na jedzenia aa na pogawedke
2. nigdy nie uzywalam z butelek
3. jakis tydzien temu przestalam sterylizowac

Mnie nadal meczy ten gluten, jak go podawac. Ktos pisal ze manne dodawac ale do cego dodawac?

Moja się w nocy nie budzi:) Woda dalej z butelek. Sterylizuję raz na tydzień a tak to przeleję wrzątkiem od czasu do czasu:) A wogóle od kiedy można by zacząć normalną wodę dawać?

My w ogóle nigdy nie stosowałyśmy butelkowanej (może raz, jak widziałam kamień u nas, ale szybko wróciłyśmy do normalnej).

A powiedzcie mi, ile trzeba poczekać po słoiczku z mięskiem na podanie mleka? Bo z tego, co wiem, to wapń z mleka blokuje przyswajanie żelaza z mięsa. Więc ile poczekać, pół godziny, godzinę? Bo u nas jeszcze słoiczki są raczej dla smaku.

u nas tez sterylizowanie= przelanie wrzatkiem;-)
tez jestem wlasnie ciekawa kiedy moznaby przejsc na normalna wode

Pasi ja daje mleko przewaznie po 2h od sloiczka .na tyle nam on starcza;-)

1. Czasem ie budzi ale nie na jedzenia aa na pogawedke
2. nigdy nie uzywalam z butelek
3. jakis tydzien temu przestalam sterylizowac

Mnie nadal meczy ten gluten, jak go podawac. Ktos pisal ze manne dodawac ale do cego dodawac?

jola kaszkę manne dodajesz np do zupki, do biadku, do deserku , łyzeczkę kaszki manny i ona postoji w zupce to dojdzie do siebie i tak mozna mucić :-)
ja tak małej robiłam, a teraz to wcina chleb i biszkopty wiec glutenu ma pod dostatkiem :-)

Dostałam odpowiedź odnośnie mleka następnego:
Witam, w tym wieku można już wprowadzić mleko 2, mleko dla dzieci od 6 m.ż. jest bardziej kaloryczne zwiera też inny skład witamin i minerałów dopasowany do potrzeb dziecka dla którego jest przeznaczone, na pewno nie powinno się wprowadzać mleka "następnego" w pierwszych 3-4 miesiącach życia.

Jutro kupujemy dwójkę :-)

reklama
1. Nie budzi sie w nocy wcale
2. nie używam już wody z butelek
3. nie sterylizuję, u mnie też podobnie jak u innych czasem wrzatek

:)

a jak przechodziłas na kranówkę?jakoś stopniowo? nie było problemów z brzuszkiem?

zastanawia mnie czy jako ze Fiolcia moze miec alergie tez powinnam juz zaczac wprowadzac gluten? chlebka dawałam do poglumania i nic jej nie było.
i jeszcze jedno głupie pytanie-kaszkę manną sie najpierw gotuje potem dodaje czy można np. ugotowac razem z zupką??

Tysiolek a chlebek dajesz poglumac czy jak bo ja nie kumac;(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry