• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Mam pytanie do mam butelkowych, czy któraś z Was zaczęła już podawać mleczko nr 2?
Ja dzisiaj kupiłam już 2 i zamierzam powoli przechodzić, tzn najpierw podał do mleka jdną łyżeczkę dwójki, na drugi dzień dwie i tak dalej....

Ja się właśnie zastanawiam, ale czekam na odpowiedź na forum eksperckim, a jak się nie doczekam, to w poniedziałek zadzwonię do naszej lekarki i zapytam, czy już można.

reklama
Mam pytanie do mam butelkowych, czy któraś z Was zaczęła już podawać mleczko nr 2?
Ja dzisiaj kupiłam już 2 i zamierzam powoli przechodzić, tzn najpierw podał do mleka jdną łyżeczkę dwójki, na drugi dzień dwie i tak dalej....

Ja pytałam lekarkę czy 2wprowadzamy od 6 miesiąca czy po 6 miesiącu i powiedziała , ze jak maluch skończy 6 więc jeszcze czekamy i też mówiła że od razu można zmienić bo różni się tylko większą ilością kalorii , my chyba poczekamy do końca 6 miesiąca bo moje szczęście pulchniutkie więc jeśli będzie się najadał 1-ką to przeciągnę troche podawanie mleka następnego:-)

A mi pielegniarka powiedzial ze wedlug niej nie ma potrzeby zmieniac mleka, jesli dziecko je stale posilki to najlepiej zostac przy tym mleku co ma i my tak zrobimy, w sumie to jest do roku.
Wiem ze gdzies pisalyscie le jak podac ten gluten??? Trzeba dodawac czy s jakies gotowe posilki zwuerajace gluten????

my tez juz na mleku nr 2 ale to za zgoda lekarki. i faktycznie nam tez kazala odrazu podac nr2 ale ja robilam wg przepisu na opakowaniu tzn. najpier dodawalam 1 lyzeczke nowego mleka, potem dwie itd.

no wlasnie-jak to jest z tym glutenem?

A mi pielegniarka powiedzial ze wedlug niej nie ma potrzeby zmieniac mleka, jesli dziecko je stale posilki to najlepiej zostac przy tym mleku co ma i my tak zrobimy, w sumie to jest do roku.
Wiem ze gdzies pisalyscie le jak podac ten gluten??? Trzeba dodawac czy s jakies gotowe posilki zwuerajace gluten????

Jola sa gotowe dania.Ja kupilam zboza z gruszka Hippowe ale czekam do wtorku bo mam termin u pediatry i zapytam jak i czy juz w ogole?

myśmy wczoraj wrąbały kawałeczek buraczka w zupci
wiem wiem buraczki od skończonego 8 chyba ale taki malusi i taki eko i taki młodziutki że mi szkoda było wszystkie do barszczu botwinkowego walnąć i córcia miała swój barszczyk.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry