• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

a ja amelci dzisiaj dałam biszkopciki i kawałek gofra hihihi - tak się na mnie patrzyła ze musiałam jej dac :D

no ładnie;-)
ja wczoraj jadłam loda na spacerze a Fiolci mało oczy z orbit nie wyszły...odwróciłam sie i dokończyłam bo normalnie mi w gardle stawał;-( kurcze tak juz bym chciala jej dac poprobowac ajk sie tak patrzy tymi oczyma śłicznymi ale wiem ze nie moge.

reklama
No pięknie dziołchy.... teraz tylko czekam, aż Stach uśnie i zaczynam piec gofry bo juz nie mogę wytrzymać.... aleście mi smaka narobiły......

mamy butelkowe , mam kilka pytanek do was:
1. czy wasze dzieci jedzą jeszczew nocy?
2. czy dalej mlesio robicie na wodzie z butelek?
3. czy sterylizujecie jeszcze butelki?

to chyba narazie tyle;-)

to chyba narazie tyle;-)

1. Nie,
2. Nie, nigdy nie robiłyśmy,
3. Nie, może raz w tygodniu hurtem.
:-)

A i ja mam pytanie, co sądzicie o mrożonkach, tzn. warzywach i owocach? Myślicie, że nadają się do zblenderowania dzieciom?

to chyba narazie tyle;-)

1.tak o 2.30 się budzi i 150 wcina,
2.Ja z butelki nadal,
3. nie, tylko gorącą wodą zalewam.

A ja mam pytanko, mój Mały od paru dni dopiero zasmakował, zupki słoiczkowej: marchew+pietr+ziemniak, i teraz nie wiem czy próbować nadal inne warzywa czy już te z mięsem od 5 mca mogę dawać?

a.. i jeszcze jedno była u mnie dziś położna i powiedziala, że mogę zacząć dawać mleko 2, zaczynając od jednego karmienia dziennie i teraz to już nie wiem, czy czekać do 6 czy już zaczynać:confused:

Ostatnia edycja:

to chyba narazie tyle;-)

1) moja ostatnio nawet bardzo często - jakoś 3 razy sie budzi na jedzienie - koło 23, 3, 5, masakra !
2) ja robie róznie , przewaznie przegotowana kranowa woda, i do ochłodzenia leje mineralki
3) nigdy nie sterylizowałam butelek i Mała ma sie fantastycznie :-)

a ja mojej Małej powoli zaczynam dawać wszystko do jedzenia :-) a co tam :-)

co do mleka 2 ja daje małej na noc i czasem w dzień ale mam zamiar od disiaj dawać tylko 2 - moja mała jest chuda wiec moge dawac jej wczesniej :-) ma prawie pół roku a wazy 7 kg :-)

... A my nakupiliśmy kaszek Holle (jaglana, orkiszowa, ryżowa, manna) i od dzis urządzamy festiwal kaszek ;-)

.... i ku mojemu zdziwieniu gruszki działają rozluźniająco.... - całe zycie myślałam, że gruszka robi to co banan ;-)

Pasi ja na mrożonkach gotuję zupki bo inaczej mała jesc nie chciala. teraz zaczelam dodawac swierzego kalafiorka ale ogólnie na mrożonkach jedziemy.ostatnio nawet odkryłam ziemniaki mrożone hortexu i mała sie nimi zajada;-)

Tysiolek
moja tez wazy niecale 7kg a za pare dni 6 mies skonczy.ale jest caly czas w 25 centylu wiec sie nie stresuje.

a ja sie trochi boje przejsc na kranówke bo ja ugotuję zupke na kranówce to potem zielona kupa idzie. jak zrobie pół na pół jest ok a jak na samej kranówce to już niet.

reklama

to chyba narazie tyle;-)

1. Raz sie budzi w nocy ale coraz rzadziej i zjada coraz mniej,dzis np, 50 tylko
2.Caly czas robie na Humana Baby Wasser bo nie trzeba jej gotowac;-)
3.Nie sterylizuje a w ogole to nawet wczesniej sterylizowalam jak mi sie przypomnialo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry