• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

U nas dokładnie tak samo !!!. Warzywka i deserki to muszę raczej wciskać - a królika wręcz się gimnastykować... a kaszki łycha za łychą wcina.

Dziś zjadł UWAGA 170 ml kaszki jaglanej na wodzie ze śliwką. Jadamy jeszcze z gruszką lub jabłkiem.

Na razie tylko raz podałam glutenową kaszkę - orkiszową - zjadł tak....z 30 ml i chyba nic mu nie wyszło. Muszę znów podać troszku glutenowej.

reklama
A my upewniliśmy się że mały ma uczulenie na mleko modyfikowane czyli skaza tak? dobrze rozumiem?
Daliśmy pierwszy raz kaszkę mleczno-ryżową bananową i wyskoczyły plamy w około ust więc myślałam albo banan,albo mleko a dziś podałam kaszkę(której oczywiście nie zjadł)mleczno-ryżową jabłkową i czerwone okropne plamy na buźce dostał.

Mam pytanko mój mały jest na cycu i je chętnie tylko owoce ze słoiczków ale za to obiadków czy innych dań nie chcę ruszyć,nawet kaszek,zupki gotowane prze ze mnie też są beee,butelka też odpada czyli soczki po prostu jak poczuję smoczka to wypycha go językiem i nie ruszy.

A więc drogie mamusie proszę o porady jak mogę moje dziecko przekonać do jakiegoś jedzonka czy butli?czy dać mu jeszcze spokój?
za wszystkie wskazówki z góry dziękuję

Jutyś - on ma 5 miechów i jeszcze ma czas. Możesz spróbować za jakieś kilka dni. Poza tym moja na początku też nie była zachwycona dopiero po kilku dniach zaczęła chętniej jeść - trzeba próbować pomału i cierpliwie.

No ja własnie powolutku mu zaczęłam podawać najpierw marchewkę,potem zupkę jarzynową.potem dynię i ziemniaki próbowałam ale wszystko było blee>Antos po pierwszej łyżeczce się krzywi wypluwa i zaczyna płakać,myślałam że morze marchewki nie lubi więc dałam same brokuły ale też nie chciał ugotowałam mu sama zupkę też wypluwał a wszystko to robiłam w odstępach i nici.Ale owoce wszystkie mu smakują oczywiście te które już może.

Już kiedyś pytałam ale spróbuję jeszcze raz.Dziewczyny podajcie mi nazwę jakiejś kaszki bez mlecznej którą mogę zrobić na wodzie jeśli w ogóle taka jest,bo ja jestem jakaś zielona i znaleźć nie potrafię, a i co to jest ta kaszka jaglana czy orkiszowa?

No ja własnie powolutku mu zaczęłam podawać najpierw marchewkę,potem zupkę jarzynową.potem dynię i ziemniaki próbowałam ale wszystko było blee>Antos po pierwszej łyżeczce się krzywi wypluwa i zaczyna płakać,myślałam że morze marchewki nie lubi więc dałam same brokuły ale też nie chciał ugotowałam mu sama zupkę też wypluwał a wszystko to robiłam w odstępach i nici.Ale owoce wszystkie mu smakują oczywiście te które już może.

Już kiedyś pytałam ale spróbuję jeszcze raz.Dziewczyny podajcie mi nazwę jakiejś kaszki bez mlecznej którą mogę zrobić na wodzie jeśli w ogóle taka jest,bo ja jestem jakaś zielona i znaleźć nie potrafię, a i co to jest ta kaszka jaglana czy orkiszowa?

Justyś gdybyś widziała minę mojej Laury kiedy jej po raz pierwszy dawałam słoiczek to byś padła. Krzywiła się, pluła, odwracała głowę - może ze 2 łyżeczki jej wmusiłam - teraz jest lepiej może nie wariuje na widok jabłka ale gruszkę wciągnie. Powoli w sumie to i inny smak i inna konsystencja musi się przyzwyczaić.

Jest dużo kaszek - firma holle (dostępna w bomi) jest bez cukrowa i bez mleczna - jest ich kilka rodzai. Są np. też hippowskie cukrowe ale bezmleczne - moja starsza się na nich wychowała i są naprawdę dobre. Zależy czego szukasz

Justys: powiem ci, że moja Miska tez się krzywi czasem jak coś dostanie - tylko kaszkę Holle szamie az jej uszy się trzęsą! A juz moje produkcje to najbardziej skrzywiona - wczoraj jadła dynie z ziemniakiem Hippa i co? lepiej smakowało niz moje zupki, a jak posmakowałam to ledwo przelknęłam - ale widać jej lepiej podchodzi;) No i jak pół słoiczka zje to wogóle sukces - cycoholiczka jest, ale powolutku po łyżeczce jej daję i się rozkręca - musi sie przyzwyczaić, a to może trwać chwilę - więc pomalutku próbuj - nie lubi - odczekaj parę dni i znowu od łyżeczki aż zacznie jeść. Może spróbuj jakiejś kaszki bezmlecznej i bez cukrowej z owockami?

moje, nielubiące owoców dziecko - wczoraj zjadło całą miseczke musu z truskawek i chciał jeszcze. Jak zobaczył, ze ja jem truskawki, to az się trząsł i ślinił :)))))
Ale dziś na buźce ma pare małych czerwonych kropeczek. Kurka, jedyny owoc jaki mu smakuje i chyba jest na niego uczulony.
Dam mu dziś jeszcze miseczke i zobacze, co będzie jutro.

Mój Krzyńko dostał wysypki po słoiczkowej zupce z królikiem, a niby takie delikatne mięsio..

Dziewczyny jakie owocki mogę mu dawać, tylko niesłoiczkowe, takie żebym sama mu przygotowała, i z jakich warzyw zupki robić? narazie to jadł ziemniak,pietrucha, marchewa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry