• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Klara - dalam zwykla kaszke manna, zalalam osobno wrzatkiemi przykrylam, zeby napecznialo, mam nadzieje, ze sie jakos "ugotowala", bo zapomnialam do warzywek wrzucic :zawstydzona/y:

Na dobry poczatek dalam plasciutka lyzeczke, a wyszlo mi 3,5 sloiczka.

Dzisiaj pierwszy raz gotowalam sama miesko, wczesniej dawalam ze sloiczka, ale jakos mi sie nie podoba :no: Po cholere tam tyle tego badziewia? W 125 g jest 50 g miesa...
Mam nadzieje, ze wlasna produkcja Michalkowi lepiej zasmakuje, bo sloiczkowe nie robi furory. Co pare lyzeczek odruch wymiotny :no:

Pasi - dawaj, my tu wszystko na klate przyjmiemy.

A tak w ogole, to wlasciwie zadne mieso nie nadaje sie do jedzenia :no: hormony, antybiotyki, leki i inne cuda.

reklama
Pasi - pisz dlaczego, proszę

Kupiłam wczoraj 0,50 kg cielęciny, zpłaciłam 23 zł, do tego młoda marchewka, młoda piertuszka i taka porcyjka nie kosztuje mniej niż słoiczek ze sklepowej półki, ale wiem co jest w środku, jedynie.

Stasio przez ostatni miesiąc utył tylko 250g. Kurcze zaczynam się zastanawiać czy mu wystarcza mleka, słoiczków itp... może ja mu za mało daję??? może powinnam w niego więcej wmuszać?... Lekarz twierdzi, że to oki, ale on do tej pory przez miesiąc tył zawsze 0,8-1,1 kg, a teraz nagle taki spadek.... spadek od kiedy rozszerzyliśmy dietę... hmmm no i zaczął sie budzić w nocy co 3-4 godz.... a przez 5 mies przesypiał prawie całe noce....

Mamy zacząć 2 razy w tyg 1 żółtko przepiórcze spożywać....

Kaja - ile podajesz Tymkowi na raz kaszki glutenowej??? ja póki co dawałam mu max 40 ml glutenowej 1-2 razy na tydz i chyba nic mu nie jest wiec sie zastanawiam, czy nadal tak robić czy też zwiększyć ilość.... (zapomniałam zapytać pediatry dziś....)

:-) dostałam zaświadczenie, że jeszcze przez3 mies karmię piersią.... zatem wychodzimy o 14 z pracy ;-)

Minnie - dzieci nie lubią mięsa drobiowego (piersi) zmiksowanego bo ono jest takie...tępe w ustach... spróbuj sama ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jolcia - ja niekumata w niemieckim się okazuje, ze owsiankę dawałam przez tydzień czyli z glutenem i Tymkowi nic nie jest. Wcześniej dałam dwa razy orkiszową ale nie podeszła mu choć gluten zatem juz miał w malej ilości. Teraz mnie koleżanka agbar oświeciła :-D i widać w Niemczech gluten dają po 4 miesiącu i jest ok. Tymek zjada poł miseczki takiej Hippowej kaszki z pół sloiczkiem owoców na wieczore.
Choć wczoraj nie chciał tyle, dziś pół słoika owoce z ryżem z Hippa to już nic nie chce. Jest upał, to i mniejszy apetyt choć cyc jest spowrotem dużym powodzeniem i to mnie cieszy.
Nie stresuj się wagą ;-)

Dzięki Laski,
Ja dawałam mu właśnie bezglutenowej okło 140 ml i do tego cyc - raz dziennie takie danie.
raz dziennie zupka z mięsem i poza tymi dwoma daniami juz tylko cyc.

a glutenowej to malutko dawałam ok 40 ml - orkiszową właśnie i jje az mu uchla się trzęsą - najlepiej jak dodam śliwek suszonych Gerbera.

Ja dzisiaj podałam Słoik made in MAMA:-) Nic nie zostało a czekała na więcej:tak: Ale jakieś kropecki jej wyszły tylko kilka ale nie wiem czy tam czego nie było:sorry2: czy od czegoś innego. Poza tym z mlekiem tragedia dzisiaj wypiła 120ml:baffled: Nawet z rana butli nie chciała.Wszystko szama a mleko be, no ja przestalam pić mleko dokładnie jak miałam pół roku:sorry2: Nie będę jej przecież wmuszać .Zresztą się nie da bo mymla smoczek a nie ciągnie a ja za nią nie pocięgnę:-)
Wogóle cholernie mnie wszyscy wkurzają z mądrościami typu "daj to " , zupy jej daj, inne dzieci już jedzą normalnie itp.:angry: Kurka wodna jeszcze jedna mama będzie mi radzić to uduszę :angry:

A my drugi dzień gruszkę wcinalismy i jak narazie jest ok. No I sama ugotowałam zupkę marchew, ziemior i pietrucha troszkę zjadł na ok godz wystarczyło więc Jest NAdzieja, że się rozkręcimy w tych zupkach a nie samo mleko. W dzien pije 90ml, 100, w te upały a na noc zawsze 180, chyba nie jest za mało co?
Wodę co jakiś czas wciskam i troszkę wypije.

Jak dawałam przez dwa dni gruszkę i nic nie jest to moge już próbować innego owocka???

Kaja jest dokladnie tak jak piszesz z tym glutenem.W ogole niemiecki kalendarz zywienia bardzo rozni sie od polskiego...
My juz tez glutenowi,dalam malemu sloiczki Hippa z owocami i owsem i innymi zbozami.Je to od 3 dni i nic sie nie dzieje i mam nadzieje,ze dziac nie bedzie.

reklama
Morka - nie martw się, mój Mały jeśli już "szanownie" wypije mleko z butelki to nie więcej niż 120 ml. Upały są Bunia sobie troszkę jedzenie odpuściła. Mleko jest słodkie, a zupka mamusi na pewno lepiej smakuje, ja bym się nie martwiła.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry