Pasibrzuch
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o owoce, to do słoiczka robiłam tylko mus z jabłek. Poprosze o pare przepisów na słoiczki z owocami![]()
Dziewczyny mam maliny na działce po umyciu przez sitko i od razu dawać czy najpierw pogotować? rozrobić z wodą sok czy taki naturalny?no i czy już można po 5 mcu? bo my narazie jabłuszko, jakie owoce już można?
Pasi a Ty masz te owoce ekologiczne? i jak je robiłaś-wekowałaś, z cukrem, bez?
Sok zmieszałabym z wodą, wg mnie lepiej, żeby był mniej skoncentrowany.
My jutro próbujemy truskawek, jak nie spróbujemy, to nie dowiem się, czy uczulają ;-) I powoli będę tak robiła z wszystkimi rzeczami.
Owoce mam część z Carrefoura, część z takiego straganu z owocami. Nie mam w pobliżu żadnego sklepu z ekologicznym jedzeniem, więc kupuję to, co mam dostępne.
Owocki robiłam normalnie - jabłko i gruszkę starłam, marchewkę, banana, morele i truskawki zblenderowałam, wszystko pomieszałam i wsadziłam do słoiczków po Hippie i do lodówki.
Ja dzisiaj zrobiłam marchewkę z gruszkami, jabłko z gruszkami i bananem, marchewkę z bananem i morelami, truskawki z jabłkiem i gruszkami :-)
no i czy już można po 5 mcu? bo my narazie jabłuszko, jakie owoce już można?

czyli na jedna porcje lyzeczka kaszki - a jeszcze dopytam: przed ugotowaniem lyzeczka czy ugotowanej?