• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Jako, że post inny, to dam nowy.
Dzisiaj robię po raz pierwszy owocki dla małej, chyba taniej wyjdą niż słoiczki.
A w sobotę, jeśli będą sprzyjające warunki ;-), kupuję mięsko i robię dania :-)

reklama
Ktoras pytala o przechowywanie wlasnej produkcji obiadkow

Ja gotuje zwykle na 2 dni, jeden zjada tego samego dnia, drugi do lodowki na drugi dzien. Jak na wiecej, to reszta do sloiczkow i do zamrazalnika. Ale tez nie za dlugo - sloiczki nie sa szczelne! Sprawdzcie same - dajcie zakrecony pod wode - dostanie sie do srodka. No chyba ze z innych firm - nie wiem, bo kupowalam Nestle i Hippa.
Moze lepsze bylyby torebki foliowe, ale potem wiecej cackania z podgrzewaniem i pytanie, czy chemia z folii sie nie przedostanie....

I pisalyscie o jagodach - ja trzymam sie tego nowego schematu zywienia i tam sa jagody w 6.miesiacu, wiec daje. Kupki zielone, ale to chyba normalne po jagodach.

Przymierzamy sie powoli do podania glutenu, tylko musze wydumac ile to jest 6g kaszy manny :-) Waga mi zezarla baterie, a malz nie ma kiedy kupic.

justys a ta czerwona skora wokul ust to napewno uczulenie? my tak mialysmy jak malej zostaly resztki pokarmu na buzi i nie zauwarzylam i poprostu skora sie podraznila.albo jak sie slinila strasznie i jej co chwiila wycieralam to tez jej sie podraznilo i miala wokul ust male czerwone krosteczki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry