• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
gotujecie zupki, w słoiczek i co do zamrażalki czy jakoś go wekujecie?
i ile wasze dzieciaczki zjadają z tych słoiczków na jedno posiedzenie, bo u nas jak połóweczka pójdzie to jest dobrze i się zastanawiam czy ok:) a jak owocki jedza wasze szkraby jeszcze zapytam - też cały słoiczek czy jak?

morka a te 1,07 za słoiczek to już z ceną blendera wyszło?;)))

a buraczek wg mojego ulubionego wegedzieciak (no chyba wegeterianie się kumają w warzywkach, nie?) to od 6 miesiąca, więc można dawać:)

Agagsm blender był zpunktowany :)
Ja mroziłam. Co do ilości to ja ci kiepsko poradzę:) Ja nie kupuję już słoików z owocami tylko owoce i pod blender buuuuu:) A jeśli chodzi o obiadki to moja zjada duży słoik i jeszcze dziubek otwiera:)

Tylko nie baw się tak jak morka ;-)

Nie mogę, bom blender mam podłączany do miksera, więc jak mi szlag traf, to cały sprzęt ;-)

U nas idzie cały słoiczek obiadku, cały słoiczek owocków i jeszcze słoiczki stare, czyli np. ziemniaki z dynią. I pewnie dalej by jeszcze poszło, gdyby dostała :-D

A arbuza normalnie blenderujecie i łyżeczką?

O ranyyy..ale z was kuchary:-) i te dzidziolki jakie apetyty mają, my powolutku marchew, ziemniak, pietrucha- słoiczek na trzy dni (mały), owocki też na trzy dni.

Pasi - wg mojej pediatry mozna buraka po wczesniejszych podstawowych warzywach.

Klara - mój nie chce jeść potrawki z królika HIPPa - tam własnie jest cebula - ale dodaje do tego kilka łyzek marchewki z ziemniakami i wcina. Ja jem duzo cebuli i czosnku wiec swojego zahartowałam na cebulę.

A kaszki Holle z jabłkiem lub ze sliwka wcina az mu sie uszy trzęsą. Póki co wcinamy jaglana i czasem orkiszową. Przyznam się szczerze, że mi tez smakują.

ja dzisiaj pierwszy raz dałam małej jogurcik z HIPP'a - truskawkowo - malinowy - wcinała ze hej - w takie upały takie coś najbardziej jej smakuje a obiadku podziubie i jak 1/3 słoiczka zje to max - cały dzien prawie nic nie je a w nocy za to wypija 2 x po 200 ml mleeka - ehhh kiedy ona wkońcu zacznie mi lepiej spac - ja już jestem tak wymęczona ze ostatnio przezyłam szok - bo wstaje rano i patrze w łóżeczku lezy butelka z resztka mleka - za cholibcie nie pamietam jak tam sie znalazła - musiałam karmić Amele przez sen - albo karmiac ja ja zasnełam - masakra jakaś :zawstydzona/y::-(

Czechow Twoją knigę to ja mam wydrukowaną i oprawioną :tak::-D:-D:-D
Agagsm ja nie jestem z samego poznania, a swoją dziurę wcale nie tak mało :-Dzwiedziłam wzdłuż i w szerz, przepytałam wszystkie babcie i dziadki i nico, ale do Poznania nie mam daleko to muszę poszukać może faktycznie jakoś w necie....

Morka gratuluję, ale nie upieczonego blendera, a słoiczków!!!
Ja wczoraj przypaliłam garnek do gotowania na parze jak przygotowywałam dla C ziemniaki, bo nie chciało mi się czekać aż wszystkie obiorę tylko włączyłam palnik, nastawiłam garnek i dorzucałam do nieprzykrytego garnka, no i nie wiem kiedy ale dużo wody musiało się wygotować wówczas i nagle czuję swąd :-p:zawstydzona/y:...Ziemniaczki wyrzuciłam, garnek na szczęście uratowałam, ale obierać musiałam jeszcze raz i gotować też wieczorkiem....

A co do ilości zjadanej przez moje dziecko- min. 200g na obiadek musi być, a jakby było więcej to to też by zjadł, bo dziubek otwiera!!!

Czekam jeszcze z burakiem...
Dzięki za wieści o cebuli!!!
A co do kopru Czechow ja widziałam tą tabelkę ale tam było o suszonym dlatego pytam o ten surowy/świeży, a poza tym tak sobie myślę że jak herbatę z kopru podaje się od narodzin to pewnie koper też można szybko, ale to tak intuicyjnie dlatego Was pytałam :zawstydzona/y:

Jolcia a te kaszki Holle to bez cukru tak, a gdzie kupujesz? Wiem, że była już mowa ale ilość postów do przeszukania mnie przeraża....

reklama
Klara - holle są albo w necie albo w bomi.... któraś dziewczyna pisała że może przywieść od Niemców i później przesłać ale wyleciało mi z głowy która (a sama bym skorzystała)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry