• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
A ja dziś zupkę z buraczka zrobiłam i tak się cieszę bo bardzo mu smakowało, po 2 h dałam mu marchewkę z jabłuszkiem i tym sposobem pierwszy raz obeszło się bez jednego mleka:rofl2:

moja Mała juz tez coraz mniej mleka pije,
mleko pije około 150 w nocy około 1
potem rano około 8.00
koło 10.00 daje jej kaszkę z zbożami + owoce (kaszkę daje Nestle 5 zbóż z lipą, lub 3 zboża ze śliwkami) czasem robie kaszkę manne i mieszam z truskawkami i malinkami
koło 13.00 daje obiadek (jakiś słoiczek z mieskiem lub rybcią albo sama robie królika z warzywami)
koło 16.00 albo jakies owocki, albo kaszkę, albo mleko, - przeważnie owocki jak tak goraco - a ostatnio jogurt z owocami
i potem po kapieli w łóżeczku już koło 19.00 mleczko Bebiko 2 Smaczny Sen z kleikiem i nie ma Żaby :-)

potem rano około 8.00
koło 10.00 daje jej kaszkę z zbożami + owoce (kaszkę daje Nestle 5 zbóż z lipą, lub 3 zboża ze śliwkami) czasem robie kaszkę manne i mieszam z truskawkami i malinkami
koło 13.00 daje obiadek (jakiś słoiczek z mieskiem lub rybcią albo sama robie królika z warzywami)
koło 16.00 albo jakies owocki, albo kaszkę, albo mleko, - przeważnie owocki jak tak goraco - a ostatnio jogurt z owocami
i potem po kapieli w łóżeczku już koło 19.00 mleczko Bebiko 2 Smaczny Sen z kleikiem i nie ma Żaby :-)

U nas jest podobnie.Z ok 7 posilkow mlecznych zrobily sie 2-3 w ciagu dnia. Coraz rzadziej sie maly tez budzi w nocy,wlasciwie czesciej sie nie budzi niz budzi...i niech to trwa.Ale jesli wstanie to wypija niewiele ok 100...

A u nas dziś zupa z zielonym groszkiem poszła o 13, o 16 cyc i po cycu dziecko się bawiło i nagle blee i zwróciło mi tą zupkę z mlekiem... i teraz nie wiem czy zupka zła czy przez to, że "trenowała" raczkowanie i się przewalała ciągle po brzuchu czy to ten gorącz co nas męczy obie. Potem mi dziecko przyklapło, pospało i wstała z nowymi siłami i cyca wtrabaliła, ale już jej chyba z racji zwrócenia podarowałam kaszki i owocki... ehh sama nie wiem czy jej dać czy nie - może samą kaszkę bez owoców? jeszcze mam godzinkę do kąpieli i w zasadzie to nie wiem co zrobić:baffled:

Jolcia przeważnie 150 ml mi zjada - czasem mniej ale to jak ogólnie ma mniejszy aprtyt :tak:

jejku aga to o której Twoje dziecko chodzi spać jak dopiero za godz kapiel? :szok:

potem rano około 8.00

A ja się martwiłam, że mój mały je mało mleka.
Je koło 8- 9 rano ok 150 ml
koło 12- zupka
potem ok 16-16,30 owoce lub mleko
i o 21,00 mleko150-180 ml,
a miejsca na kaszke ... niet...:no:
pare razy dałam mu łyżke kaszki do wieczornego mleczka:-p

u nas to jeszcze ciekawiej wyglada :
okolo 6 kleik kukurydziany na mleku Nutramigen jakies 120ml czasem 170 jak ma dobry dzien
11 zupka 140g
16 zupka albo jednoskladnikowy sloiczek warzywkowy
21 kleik kukurydziany 120-160ml
w nocy jak sie obudzi to mleko ale roznie to bywa....
mala przybiera na wadze wedlug lini w siatce centylowej pije wode w miedzy czasie i nie nazekamy...przestalam sie juz denerwowac na tego mojego niejadka bo szkoda moich i jej nerwow i zdrowia....je tyle ile potrzebuje najwyrazniej tyle jej trzeba...niedlugo to cyba same zupki beda.....szkoda tylko ze mala owocow nie moze bo by troche mozna bylo urozmaicic i dac kaszke z owocami a tu nici...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry