czechow
Fanka BB :)
Czechow dzieki za szybka odpowiedz.
jedzonko podaje wtedy kiedy jest glodna tzn mniej wiecej co 5h ale ona otrafi i 7-8h w ciagu dnia nie jesc. za to pije masakryczne ilosci wody. wyglada to tak jakby woda zapelniala sobie brzuszek na chwilke a potem znowu glodniej i mleka nie chce tylko wode.
co do zupki to jak ma dobry dzien to zje 1/3 sloiczka. gotowanym przez mamusie nie chce;-(
kaszke podaje bo je chetnie.
ogolnie nic jej nie jest,smieje sie, gada jak najeta, bawi sie.nie wiem co jej odbilo ztym mlekiem;( aa jeszcze jak jzu przez sen zalapie mleko to zje max. 150 ml.
lekarka kazala mi je narazie dawac przez sen a w dzien kaszke, zupke i sinlac na wodzie to juz 3 posilki+2x mleko przez sen dopoki nie znajdziemy mleka ktore zaapkceptuje. ale obaiwam sie ze nie zaakcetuje bo ja podobno tez bardzo szybko mleko odzrucilam.ale cholerka chyb nie w 4 mies.
co do wagi to wazy teraz 6300g, 25 centyl. przez 6 tyg przybrala 1kg.
Nie wiem co znaczy dużo wody ale w takim razie zastanów się czy jej nie ograniczyć - może rób jej kaszkę na mleku ale tak rzadką by mogła ją pic przez butle.
Kaszka przez noc jest MOIM ZDANIEM niezbyt dobrym pomysłem - chodzi mi o zęby - kaszki są słodkie i psują zęby (wiem nie ma jeszcze zębów ale cukier osadza się na dziąsłach i już w tym momencie działa na korzenie zębów) - wiem że chcesz by coś zjadła ale jak mówię na zęby to działa źle. Jeśli jednak tak robisz to pamiętaj przeczyścić jej dziąsła jak się obudzi (mokry gazik lub taka szczoteczka nakładana na palec).
25 centyl to jeszcze nie tragedia.
Piszesz że byłaś niejadkiem - może ona też nie ma takiego zapotrzebowania.
zjadał po 210-240 ml ,a dzisiaj po 120-150ml,własnie miałam pytac butelkowych ,jakie ilosci pochłaniają wasze dzieci?