• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
pytanie dla tych co mało używają sztucznego mleczka, na opakowaniu jest info, że zużyc w ciągu 3 tyg od otwarcia czy Wy tego przestrzegacie tak rygorystycznie?

my dopiero jemy 3 opakowanie od urodzenia ale my głównie cyckowe i za długo jest otwarte i na Nanie i na Bebiko jest takie info i kurde nam się wyrzuca:-(

Znalazłam taki
TOMMEE TIPPEE EXPLORA - kubek niekapek 150ml (1032313732) - Aukcje internetowe Allegro
Teraz chyba kupię z uchwytami ;-)

Kaja, ten dzióbek wygląda na miękki.

My mamy ten niekapek. Faktycznie ma miękki dziobek.
Bartek na razie używa go zabawy, anie do picia. Wlewam mu wodę i czasem uda mu się wypić kilka kropel, ale o napiciu to na razie nie ma mowy.

Co do mleka, to od dwóch dni mój synek też się na nie obraził.
Co gorsza my tylko na cycku i byście musiały widzieć co ja wyczyniam, żeby malec trochę possał.
Wczoraj doszło do tego, że klęczałam nad nim z cyckiem w jego buzi. Jak piersi są pełne, to w tej pozycji mleko mi samo leci.
Dziś dostał katarek, więc pewnie jakiś choróbsko się przypląta i to dlatego brak apetytu:-(

astrid - skoro ma katarek to trudno mu pic bo buźkę cyc zatyka a nosek cały w gilach i nie może oddychać. Ściągaj i podawaj łyżeczka.

Co do opakowania mleka nam starcza na około 3 dni.
Moja Ania w końcu zaczęła jeść normalnie. Wypija minimum 150 ml mleka. Więc widocznie jej wcześniejsze wybryki, że zjadała 120 ml nie były spowodowane niczym niepokojącym, tylko po prostu tyle jej wystarczało.
A na obiadek zjadamy już cały mały słoiczek, chyba że wprowadzamy coś nowego, to wtedy ostrożnie :tak:

reklama
pytanie dla tych co mało używają sztucznego mleczka, na opakowaniu jest info, że zużyc w ciągu 3 tyg od otwarcia czy Wy tego przestrzegacie tak rygorystycznie?

Ja przestrzegam, wydaję mi się że to jeszcze za małe dzieci żeby eksperymentować i w ten sposób 2 opakowania mleka już znalazły się w śmietniku, ale teraz staram się dawać co najmniej raz dziennie butlę modyfikowanego, żeby się przyzwyczaił przed powrotem do pracy, no i zauważyłam że coraz mniej mleka w cycach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry