• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

my dopiero jemy 3 opakowanie od urodzenia ale my głównie cyckowe i za długo jest otwarte i na Nanie i na Bebiko jest takie info i kurde nam się wyrzuca:-(

ja po powrocie ze szpitala otwarłam 1 opakowanie potem leżało chyba z 1,5 miesiąca (nan) i moja mama raz jak jej mocno D płakała a ja nie zostawiłam mleczka zrobiła w desperacji i się zważyło ...może to wina że za długo leżało otwarte ? a może coś spierniczyła hehe

ale pewnie może być tak że cos wartościowe ucieka jak jest otwarte albo łapie wilgoć mleczko no sama nie wiem

U nas postępy w nauce butelkowania wypija 20 ml :zawstydzona/y: w czasie pół godziny

reklama
Gosia, u mnie było to samo, zmieniłam butelkę na Canpol i zwykły kauczukowy smoczek rozmiar M i Miki ładnie zaczął pić z butli, a wcześniej z Aventu 20-30 ml przez pół godziny.

niby na bebiko pisze ze nie trzymac dłuzej niz miesiac otwartego ale mysle że coś w tym też jest zarobkowego..bo ..musisz kupić nowe. i ja bynajmniej jak Mała nie wypije całej butli, zostanie pół to nie wylewam tego, tylko do lodówkie i potem dorabiam do tego swierzego mleka i jest oki. Małej nic po tym nie jest a na opakowaniu pisze ze tak nie wolna - ale w taki sposób to pół paczki mleka szło by w kibel :-(

Małej tez na 3 dni starcza taki emleczko - no chyba ze ma mega apetyt to na dwa :D

a wogóle to wasze dzieci co ile jedza? moja niby powinna co 4 godziny jesc po 180 ml ale nie wykonalne - max je co 3 godziny a czasem nawet 2 godz z tym ze po 100 ml a nie 180 bo nie miesci jej się... ale widocznie ma mały brzusio i nie miesci tyle :-) a nie bede jej na siłe rozpychac bo tak pisza na kartoniku ! pssssssssss

Tysiolku dziecko się na pewno nie da zagłodzić. Też się martwiłam, że Ania mi małe porcje zjada, ale skoro przybiera na wadze prawidłowo, to nie ma czym się martwić. ;-)

Ja dzisiaj zrobiłam 210 ml, bo tak napisane na pudełku, a Miki wydawał się strasznie głodny, a on zjadł tylko 70ml, następnym razem zrobię tylko 100 i postanowiłam że od dzisiaj cycuś tylko rano, przed snem i ewentualnie w nocy.

Gosia, u mnie było to samo, zmieniłam butelkę na Canpol i zwykły kauczukowy smoczek rozmiar M i Miki ładnie zaczął pić z butli, a wcześniej z Aventu 20-30 ml przez pół godziny.
no teraz właśnie mam canpol i zmieniłam też smoczek na zwykły kauczukowy idzie mu ciut lepiej z tym:tak:zastanawiam się tylko czy moze rozmiar dziurki nie za mały choć jak pije to się czasem krztusi wiec chyba leci mu dobrze

potrenujemy zobaczymy najwyżej znowu coś zmienimy :sorry2:

kurde ja byc głupia i mi tłumaczyc jak krowie na rowie kauczukowy czyli ten taki zółtawy?
jak kiedyś były no i u mnie w szpitalu są aktualnie ale to szczegół ;)

Jolcia a Tobie to płaćą za te reklamy tu :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Klara - kaszka bezmleczna to znaczy, ze trzeba (ale niekoniecznie, mozna dac owoce) dodac mleka do przygotowania (wydaje mi sie ze to glownie wlasnie dla dzieci ze skaza albo cyckowych, zeby dodac odpowiedniego mleczka, ale na zwyklym modyfikowanym tez mozna zrobic. Mleczne, to takie do ktorych dodaje sie tylko wody. A Wy na pepti, z tego co pamietam? Wiec musialabys robic na pepti.

Aaa wiedzialyscie, ze gluten (kaszki zbozowe) dla butelkowych dopiero w 6. miesiacu? Cyckowe juz w 5. moga.

No i ogladalam dzisiaj te cacka w sklepie i patrze przepis na kaszce nestle: uzyc 200ml mleka pelnego plus iles tam lyzek kaszki - na kaszce od 4. miesiaca. Zwykle mleko??? Powinni chyba dac jakies info, ze zwykle mleko to dopiero od 1.roku... A z modyfikowanym nic nie bylo w przepisach przygotowania :eek:

U nas schodzi jakies 150-180ml mleka na jeden posilek, mamy ich teraz z tym dodatkowym nocnym karmieniem 6.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry