• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
dziewczyny moje dziecko wczoraj znowu odmowilo jedenia, to juz drugi dzien,jedyne co to przez sen udaje mi sie jej wcisnac mleko a takto zje pare lyzeczek zupki ktora wczesniej smakowala i zaciska usta, z kaszka jest to samo. dzwonilam wczoraj do pediatry i jak do pon sie nic nie zmieni to mamy przyjsc.podobno ma dziasla bardzo rozpulchnione (tak powiedziala lekarka tydzien temu) czy to mozliwe zeby taki brak apetytu zwiastowal ząbki?? ogolnie jest wesola, bawi sie, gada tylko jak ma zjesc to jest wrzask.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ivi - te dni kiedy masz czekać są umowne; ja nie czekałam 5-7 tylko 3 chyba. Oczywiście dłużej jesteś pewniejsza ale u nas w domu alergii nie ma, więc załozylam z góry, że nie trzeba więcej. Cyprianek był podejrzany (na szczęscie wcina bez problemów o jakieś wysypki) i dlatego Klara czekała dłużej.
Beti - współczuje, ale też wierzę, że to chwilowe, czymś jej może trzevba ulzyc na dziąsełka, kurcze to zabkowanie to przykre jest
macy - dobrze, że Agatka Polskę nawiedza bo by mi synowa od najmłodszych lat na zdrowiu podupadła; tu jabłka będą pyszne czekać i inne przysmaki, już niedługo
yol_a, agagsm - toście twarde matki ;)

Ostatnia edycja:
macy - ja chciałam do pół roku tylko cycem. Ale rzeczywistość mnie dopadła i zorientowałam się, że przecież nie mogę z dnia na dzień młodemu jedzenia zmieniać.. więc nowości wprowadzam wcześniej, żeby mały był przygotowany na mój powrót do pracy.. Z drugiej strony, to niezła frajda dla mnie wiec w sumie się cieszę :) tylko żeby cyca utrzymać...

Klara - aż 5-7 dni? Myślałam że 3-4 starczą... :(

ivi ja identyko myślę i robię tylko troszkę wcześniej zaczęłam, też bardzo chcę zostawić cycusia:tak:
3 dni starczą ja tak czytałam jeżeli nie macie z małżem alergii.

dziewczyny moje dziecko wczoraj znowu odmowilo jedenia, to juz drugi dzien,jedyne co to przez sen udaje mi sie jej wcisnac mleko a takto zje pare lyzeczek zupki ktora wczesniej smakowala i zaciska usta, z kaszka jest to samo. dzwonilam wczoraj do pediatry i jak do pon sie nic nie zmieni to mamy przyjsc.podobno ma dziasla bardzo rozpulchnione (tak powiedziala lekarka tydzien temu) czy to mozliwe zeby taki brak apetytu zwiastowal ząbki?? ogolnie jest wesola, bawi sie, gada tylko jak ma zjesc to jest wrzask.

az jestem wściekła na siebie, że nie mogę pomóc, bo się kompletnie nie znam:-(
tzrymam kciuki:sorry2:

u nas słoiczek z jabłkiem i marchewkiem lub osobno idę w całości od razu już a jak tre jabłko to już całe:-)
Kaja a jak jabłko zciemnieje to nie mozna dawać?

Beti u nas wlasnie tak to wygladalo- dziaselka i chociaz nie sa nawet jeszcze rozpulchnione to swedza strasznie i mala nie chciala nic jesc tylko przez sen. Kup jakas masc na dziasla na poczatek nie najsilniejsza bo pozniej moze nie dzialac jak naprawde zaczna zabki sie wyzynac. My uzywamy angielska Bonjela, Kinbaby albo bobodent. Zaopatrzylam sie tez w dentinox ale ta jest chyba najsilniejsza i zostawiam na czarna godzine. Tryzmaj masc w lodowce i pol godziny przed jedzeniem posmaruj dziaselka czystym palcem. Mam nadzieje ze troszke pomoze.

beti brak apetytu biegunka gorączka i ogólne rozdrażnienie to są rzeczy towarzyszące ząbkowaniu, a i często katar się przyplącze bo dziecko osłąbione

dziewczyny dzieki!

w masc sie zaopatrzylam i smaruje ale ja juz nie kumam tego mojego bobasa;-) zrobilam o 11.00 kaszke zjadla kilka lyzeczek i ryk a otworzylam sloiczek ziemniaczki z dynia i poszedl w calosci i jeszcze malo bylo, potem duzooo jablka a jako kolejny posilek udalo jej sie wypic sinlac z butelki. teraz dostala mlesio ale przez sen. jak jutro scenariusz sie powtorzy to chyba bedzie swiadczyc o tym ze moje dziecko nie lubi mlesia:-(

a zabki chyba swoja droga ida bo pcha strasznie wszystko do buzi anajlepiej zasysa jej sie moje rece, jest troche rozdrazniona, raz sie smieje w glos a za chwile lapki do buzi i placze...bidne to dziecie:-(

reklama
matusiu jak piszecie o tych zębach to zaczynam się bać. Ja podobnoz miałam 8 miechów jak mi pierwsze ząbki wyszły - może Misia mnie oszczędzi jeszcze przez 3 miesiące...oby!

Beti: może inne smaki jej lepiej odpowiadają, a mleczko sie znudziło? może tak miec przejściowo...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry