• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Sel dorobineczka ta Twoja Alicja jak na panienkę przystało, najważniejsze jak się dobrze rozwijają, moja przyjaciółka ma 7 miesięczną córeczke która waży 6700 a diabełek jakich mało i wszystkie etapy rozwojowe osiąga przed czasem, więc spoko:-D

Nadineczka ja też o niczym innym myśleć nie moge i zamiast cieszyć sie ostatnimi dniami w domu to sie dołuje:-( kombinowałam już jak się da ale niestety wracać muszę, może uda mi się na jakieś 5 godzin max, zobaczymy:((((((

reklama
wiw drobnosc ma po mamie :) ja urodzilam sie w 7 miesiacu wazac 1.6kg a teraz jako 26 latka mam 41kg :) wiec chyba po mnie odziedziczyla wage. Ale bys widziala jak zupke dzis wcinala normalnie ciezko nadazyc z lyzeczka. w ogole zrzarla 180ml zupki( i to nie sama woda bo dosyc gesta razem z kasza jaglana i kroliczkiem) po 4 godzinach od 160ml kaszki :) wcina ladnie. Niestety na butelke sie obrazila na amen chyba :(

Sel jak jej takie przysmaki serwujesz to co się dziwisz , że po tylu miesiącach tylko na mleku teraz butli nie chce:-D:-D:-D a budowy i figury zazdroszczę ;-)

Wiw - jak ja Cie dobrze rozumiem, bo Twój Kostek ma dopiero 4,5 m-ca. Trzymaj się Kochana i zaglądaj do nas czasem. Jak ja wróce do pracy to Maksiu będzie miał prawie 7 m-cy (bez 7 dni), ale też mi smutno, choć jeszcze niemal 2 miesiące zostały. (Wracam na pełny etat)

Nadineczka - Maksiu też już jadł kaszkę mannę, kupiłam w Tesco Nestle Kaszka mleczna manna po 4 miesiącu. U nas kaszka manna to już 1 posiłek dziennie.

Macy szukalas kaszek bezmlecznych.
Zerknij tutaj: Organic porridges
maja kaszki Holle a to sklep uk wiec dostawa nie taka tragicznie droga. A i niektore jak kupisz jedna druga dostajesz free wiec sie oplaca!

i jeszcze cos na temat kaszy jaglanej:
Bomba witaminowa
Dlaczego akurat kaszę jaglaną? Po pierwsze obfituje ona w witaminyz grupy B, lecytynę i posiada więcej soli mineralnych niż pszenica, jęczmień i żyto. Ma również wysoki poziom białka i węglowodanów w złożonej postaci. Składniki te powoli uwalniają się do krwi podczas trawienia, dzięki czemu zapewniają mózgowi stały dopływ energii.
7dc4132a-b520-4267-94db-8902675a971f_20091229125751_Kasza-jaglana.jpg

fot.bew.com.pl

Dietetycy chętnie zalecają kaszę jaglaną, szczególnie na śniadanie - gotowaną na wodzie z mlekiem lub w samym mleku, najlepiej z bakaliami. Taki posiłek (100g kaszy = ok. 350 kalorii), jest nie tylko sycący, ale i lekkostrawny.
Ponadto kasza jaglana zawiera rzadko występującą w produktach spożywczych krzemionkę, zbawiennie działa na paznokcie, zęby, włosy oraz skórę.
Warto też wspomnieć jako ciekawostkę, że w jaglance znajduje się również lecytyna, która poprawia pamięć i reguluje ilość cholesterolu we krwi. Ponieważ nie zawiera glutenu, doskonała jest dla osób na diecie bezglutenowej.

Kleiki na bazie kaszy jaglanej podawane są też cierpiącym na choroby przewodu pokarmowego, wątroby, dróg żółciowych, nerek oraz rekonwalescentom po operacjach. O jej cennych właściwościach możemy się również przekonać przy infekcjach górnych dróg oddechowych. Kasza ta, jak żadna inna, usuwa nadmiar wilgoci z organizmu, czyli różnego rodzaju śluzy (np. podczas kataru, kaszlu przy chorobach płuc lub oskrzeli). Jedzenie jej przez 6-7 dni, do ustąpienia objawów choroby. Zdarza się nawet, że dieta jaglana wystarczy, żeby nie brać antybiotyków.

Ostatnia edycja:
Ja dziś tak z doskoku bo cudna u nas pogoda choć wieje ale wreszcie słońce wyszło więc cały dzień z małym na powietrzu:)

Mari_anna dzięki za wsparcie i bardzo zazdroszcze Ci tych 2 miesięcy!!!!!!!

Sel niezły promotor zdrowej żywności z ciebie;-) a jak tą kasze gotujesz na wrzątek wsypujesz i ile potem trzeba się z tym bawić żeby nie przywarło do gara , bo ja wygodna jestem i zawsze na torebkowych ryżach i kaszach jade....ups

...a u nas produkty holle widziałam w Auchanie, nie było tylko nic po 4 miesiącu :-( nie wiem czy wykupili czy wogóle nie sprowadzają ale na wszystkie inne grupy wiekowe był bardzo duży wybór, zwłaszcza po 5 miesiącu!!!!

wiw ja robie tak:
przygotowuje sobie warzywka, zalewam woda i doprowadzam do wrzenia....gotuje troche zeby byly na wpol miekkie dodaje miesko z kroliczka i pare lyzeczek kaszy i gotuje az wszystko dojdzie i bedzie miekkie. Wszystko pozniej miksuje i jest...jak jest za geste dodaje wody.Rozdzielam na porcje i mroze. Przed podaniem dodaje oleju lnianego tloczonego na zimno moze tez byc oliwa z oliwek albo maselko. I do dziobka:)
a promotor zdrowej zywnosci ze mnie zaden ;p poprostu poddaje pomysly. A kasza jaglana naprawde jest swietna bo jak to nasza baba jaga mowi wymiata jak miotla wszystkie smiecie i toksyny z jelit.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry