• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja też myślę o gotowaniu zupek, tylko muszę kupić gdzieś jakieś dobre mięsko. Chyba pojadę do Hali Targowej po jagnięcinkę. Tylko warzywek nie ma teraz dobrych. Coraz częściej myśle o mrożonkach np. Hortexu.

reklama
Ooo... to Mari_anna, jak się zorientujesz w tym mięsku, to koniecznie daj znać tutaj!

My mamy już za sobą marchewkę oraz dynię. Zastanawiam się, czy już dziś mogę spróbować dać jabłuszko, czy jeszcze polecieć dwa dni marchewkę...

Zamówiliśmy dzisiaj kaszki z allegro, wzięłam te Babydream, zobaczymy, jak się sprawdzą. Od przyszłego tygodnia będziemy próbować. :)

A właśnie mam pytanko do mam cycowych, które już dają słoiczki - czy dajecie też jakieś picie dodatkowe oprócz cycusia teraz?

Ja jak podaję tarte jabłko to nie daje nic do picia ale jak warzywka jakies to tak, wodę w niekapku - idzie nam picie z niego całkiem nieźle. Nie są to wielkie ilości ale dla tzw popicia. Dzis otrzymałam kaszki Holle - kurcze ja bym chciała to wszystko przeczytac.
Zrobiłam jaglaną na wodzie, dodałam tarte jabłuszko, mniam - to tak na spróbkę i Tymek zachwycony. Myślę, że nam jednak na dłużej paczka wystarczy bo nie będziemy tego zjadać w dużych ilościach. Z czasem pewnie tak.
Kaszki Holle w każdym razie na pewno u nas zagoszczą... potem może spróbujemy Hipp ale to ten sam sprzedawca. Szybciutko przesyłka trafiła, tylko z opłatą to wychodzi mi 21zl za kaszkę 250g - sporo ale będę mu kupowac.

Ja jak podaję tarte jabłko to nie daje nic do picia ale jak warzywka jakies to tak, wodę w niekapku - idzie nam picie z niego całkiem nieźle. Nie są to wielkie ilości ale dla tzw popicia. Dzis otrzymałam kaszki Holle - kurcze ja bym chciała to wszystko przeczytac.
Zrobiłam jaglaną na wodzie, dodałam tarte jabłuszko, mniam - to tak na spróbkę i Tymek zachwycony. Myślę, że nam jednak na dłużej paczka wystarczy bo nie będziemy tego zjadać w dużych ilościach. Z czasem pewnie tak.
Kaszki Holle w każdym razie na pewno u nas zagoszczą... potem może spróbujemy Hipp ale to ten sam sprzedawca. Szybciutko przesyłka trafiła, tylko z opłatą to wychodzi mi 21zl za kaszkę 250g - sporo ale będę mu kupowac.

Rzeczywiście sporo - ale jeśli chce się mieć lepszy produkt to warto przepłacić.

Ja dziś dałam po raz pierwszy jabłko ze słoiczka (moje tarte nie przeszło próby) i mała była zachwycona

dziewczyny proszę o info co z tą kaszką manną? kiedy można zacząć podawać? jak ją przygotowywać? Mój maly uwielbia kaszki a przeciez nie mogę mu ciągle dawać tej samej (nestle malinowa i bananowa)...

na nas króliczek czeka u sąsiada w zamrażalniku :)

reklama
nadineczka - kupiłam przez allegro z firmy Holle.
ivi - ja mam przy starszym napisane kaszka, biszkopcik - 4 miesiące i chłopak w tej kwestii ma się dobrze. Kiedyś tak szybko dawano gluten i było ok. Ja niebawem podam kaszkę orkiszową ktorą juz kupiłam tez z Holle - ma gluten i ja orkisz szanuje. Do manny podejscie zmieniłam ale nie mam do niej az tylu zastrzeżen. Co mowia tabele-nie wiem.

edit: nadineczka już podala gluten bo dała skórkę chlebka., pewnie Polci nic nie będzie.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry