• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Mam chyba podobny problem co ivi, też nie wiem co, jak, kiedy...z tym karmieniem,ja karmię piersią w nocy, i 2 razy w dzień,a 3 a czasmi 4 razy dziennie maluch dostaje butlę(cycusiem się nie najada) za parę dni 4 mce skończy i nie wiem co dalej, czy zacząć coś dawać: marchewka, jabłko? Pomóżcie:-(

reklama
Mam chyba podobny problem co ivi, też nie wiem co, jak, kiedy...z tym karmieniem,ja karmię piersią w nocy, i 2 razy w dzień,a 3 a czasmi 4 razy dziennie maluch dostaje butlę(cycusiem się nie najada) za parę dni 4 mce skończy i nie wiem co dalej, czy zacząć coś dawać: marchewka, jabłko? Pomóżcie:-(

Tak jak ja pisałam i Kaja - zobacz jakie masz słoiczki od 4 miesiąca = marchew, jabłko, dynia, śliwka i wariacje warzyw z ziemniakami. Wprowadzasz jedną nowość i przez 3-4 dni podajesz jedną rzecz i obserwujesz czy nie ma biegunki, zatwardzenia, wysypki itp jeśli jest okej - podajesz więcej i możesz wprowadzić kolejną nowość

czechow - wariacje z warzyw mi się podobają :-D dziewczyny czytajcie też etykiety - mnie przypasował Hipp ale tak jak pisała czechow mogą mieć mleko, szpinak miał nie wiem po co a też od 4 miesiąca.
Tu macie fajne warzywa na początek (za wyjątkiem tego szpinaku wg mnie), pierwsza marchewka jest fajna i z ziemniaczkami też.
HiPP: Warzywa
A tu owoce:
HiPP: Owoce

Pewnie inne firmy też mają ciekawe ale jakoś Hipp mi się spodobał najbardziej.
Pamiętajcie też, że na początek kilka łyżeczek, słoiczek można trzymać 2-3 dni w lodówce ale i tak na początek będziecie wywalać - lub same jeść :tak:

My dziś testujemy jabłko z jagodami...kolor mnie przeraza:-D ale co wczoraj kupiłam dwa śliniaki, w tym jeden z rękawami i niech się dzieje....:-D

Może to i racja z tym szpinakiem ale to w takim razie można z nim poczekać myślę.

No upyprać się teraż już można nieźle, choc ja zasiadam z stosem serwetek i jakoś dajemy radę.
morka - Bunia ma apetyt, :tak: my obecnie mamy słoiczek na dwa dni ale w początkach to jednak zostawało

reklama
byłam u lekarza (z kupkami młodego) to przy okazji się podpytałam co i jak z tym karmieniem
i tak: mam wprowadzać owoce i warzywa już teraz. Do tego starać się zastępować jeden posiłek przed południem mlekiem modyfikowanym (poleciła właśnie BEBILON), a to co zostanie w cycorkach ściągnąć i zamrozić na później ;)
tak więc zaopatrzyłam się w kilka słoiczków i zaraz zaczynamy :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry