Ostatnie zmiany: 28 czerwca 2019

reklama

reklama

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka można jeść na wiele sposobów – na miękko, na twardo, jako jajecznicę, jaja sadzone czy omlety.

Można je też faszerować – w tym temacie właściwie nic nas nie ogranicza. Poniżej szybki przepis na zdecydowane w smaku jaja faszerowane tuńczykiem.

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • majonez
  • sól, pieprz
  • zielone oliwki

Sposób przygotowania:

Ugotowane na twardo jajko przetnij na pół, wyciągnij z nich żółtka.

Żółtka wymieszaj dokładnie z majonezem i lekko odsączonym tuńczykiem.

Dopraw solą i pieprzem, farsz ułóż w jajkach. Posmaruj lekko majonezem, udekoruj oliwką (możesz też – zamiast wierzchniej warstwy majonezu - położyć na nie ser i przez chwilę zapiec). Smacznego!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: