Szybkie sajgonki z kaczą piersią i warzywami oraz persymona

Szybkie sajgonki z kaczą piersią i warzywami oraz persymona

Pędzę, lecę, biegnę:) Naszemu życiu w weekend towarzyszył sajgon, więc do lunchboxa powędrowały sajgonki pospieszne:

1. usmażyłam niewielką pierś kaczuszki,
2. wrzuciłam ją do podręcznego malakserka i zmiksowałam
3. zmiksowałam również pół cebuli
4. dodałam tarta marchewkę
5. wymieszałam wsio z 3 łyżkami sosu teryaki i 1 łyżką oleju sezamowego.

Papier ryżowy wkładałam na momencik do ciepłej wody. Następnie zawijałam w niego farsz i smażyłam chwilę na mocno nagrzanej patelni ze sporą ilością oleju. Potem sajgonki relaksowały się na talerzu wyłożonym papierem, żeby pozbyć się nadmiaru oleju. Wyszło 10 sajgonek, ale różnej wielkości;)

reklama

Do pochrupania doszła mieszanka sałat z cytryną i w ramach deseru pokrojony owoc kaki, czyli persymona albo szaron (wybierz nazwę, która lubisz). Pomidor z wyglądu, smakuje jak słodka śliwka. Jest pełen witamin A, C, błonnika i wapnia. Przede wszystkim jest smaczny:)

Sajgon opanowany, sajgonki pożarte, a jeden owoc kaki czeka specjalnie na mnie:)

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: