reklama

Cukinia faszerowana mięsem - dla alergików

Cukinia faszerowana mięsem - dla alergików

Cukinia faszerowana mięsem i ryżem jest świetnym pomysłem zarówno na danie obiadowe, jak i sycącą kolację. Nie zawiera składników, które mogą uczulać, dlatego mogą ją jeść także mali alergicy.

Czas przygotowań 20 minut
Czas : 40 minut

Z przepisu otrzymasz: 4 porcje

Składniki

  • cukinia - 1 sztuka
  • ryż -
  • mięso mielone - 100 g
  • oliwa -

Przygotowanie

Cukinię przekrój na pół, wydrąż środek. Miąższ posiekaj, wymieszaj z podsmażonym, doprawionym mięsem i ugotowanym ryżem. Dodaj odrobinę oliwy. Opcjonalnie możesz dodać sos pomidorowy (doprawiony solą i czosnkiem). Nałóż farsz na cukinii ułożonej na folii aluminiowej (lub naczyniu żaroodpornym). Jeśli Twój maluch może jeść ser – możesz posypać nim cukinię. Piecz je około 20 minut w 180 stopniach.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: