reklama

Puree z kalafiora – dla alergika

Puree z kalafiora – dla alergika

Puree z kalafiora to smaczny dodatek do dań głównych i świetna alternatywa dla ziemniaków (mało tego! - puree w tym wydaniu jest zdrowsze i bardziej dietetyczne). W naszej wersji pozbawione mleka, śmietany czy masła – idealne dla małego alergika.

Czas przygotowań 3 minut
Czas : 18 minut

Z przepisu otrzymasz: 4

Składniki

  • kalafior (może być mrożony) - 1 sztuka ub opakowanie
  • kleik kukurydziany - łyżeczka
  • gałka muszkatołowa - szczypta

Przygotowanie

Kalafior podziel na różyczki, wrzuć do lekko osolonego wrzątku.

Gotuj kilkanaście minut - do miękkości.

Do odcedzonego kalafiora dodaj łyżeczkę kleiku kukurydzianego i gałkę muszkatołową.

Zmiksuj, wyłóż na talerz.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: