reklama

Placuszki ryżowe

Placuszki ryżowe

Smaczne i pożywne naleśniki ryżowe są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych naleśników i klasycznych placków. Bez jaj, bez mąki – są idealne dla alergików.

Czas przygotowań 20 minut
Czas : 45 minut

Składniki

  • ugotowany ryż - pół torebki
  • mleko - szklanka
  • mąki ryżowej - 1 1/4 szklanki
  • cukier - ¼ szklanki
  • mus jabłkowy - 2 łyżki
  • proszku do pieczenia - łyżeczka
  • oliwa - łyżka

Przygotowanie

Połącz wszystkie składniki, smaż placki na oliwie - na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, do zezłocenia po obydwóch stronach.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: