reklama

Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

Jabłka to fantastyczny deser. Są zdrowe i pyszne – zarówno jedzone na surowo, jak i pieczone, podane samodzielnie bądź z ciastem. Ugotowane i przetarte stają się pysznym musem – smacznym i bezpiecznym dla małych alergików.

Czas przygotowań 10 minut
Czas : 25 minut

Składniki

  • jabłka - 2-3
  • woda - 1 szklanka
  • cukier - łyżka

Przygotowanie

Owoce umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój. Wrzuć do wrzątku, dodaj cukier i gotuj do miękkości. Kontroluj ilość wody – jej ilość zależy od gatunku i soczystości jabłek. Kiedy owoce będą miękki, a woda odparuje – masę przetrzyj przez sito. Możesz dodać cynamon.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: