reklama

Zupa warzywana

Zupa warzywana

Zupę jarzynowa lubi każdy. Poniższy przepis na zupę jarzynową potraktuj jak wskazówkę i inspirację - do zupy możesz bowiem dodać niemal każde warzywo, nie tylko fasolkę szparagową, jak w przepisie, a zamiast makaronu – na przykład ulubioną kaszę.

Czas przygotowań 20 minut
Czas : 45 minut

Z przepisu otrzymasz: 4 porcje

Składniki

  • marchewka - 2
  • pietruszka - 1
  • seler i por - 1/3
  • woda - 1,5 litra
  • fasolka szparagowa (ale także brokuł, kalafior lub zielony groszek) - garść
  • ziemniaki - 2
  • mąka ziemniaczana - łyżka
  • masło (opcjonalnie) - łyżka

Przygotowanie

Do garnka wrzuć warzywa, zalej wodą/bulionem. Gotuj do miękkości warzyw. Posól.

Pod koniec gotowania dodaj rozrobioną z woda mąkę ziemniaczaną, potem masło. Dopraw według uznania.

Zupę - już na talerzu - możesz posypać natką pietruszki lub koperkiem.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: